Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z gatunku: a co to to jest?

Featured Replies

Napisano

Zaglądałem sobie dzisiaj rutynowo pod maskę i moją uwagę przyciągnął jeden z przewodów gumowych. Ma na sobie naciągnięty jakby kawałek dętki czy innej gumowej rurki. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć co to za przewód i czym się może objawiać jego nieszczelność? Może poprzedni właściciel tak załatał dziurę przed sprzedażą. A może to nie żadna łata, tylko tak ma być... Jutro ścisnę końce tej gumy trytkami, ale może ktoś dodatkowo oświeci lamera?

20130731_193916.jpg

20130731_193932.jpg

20130731_193949.jpg

Napisano

jest to oryginalna osłona tego przewodu od odmy, nic nie musisz zaciskać, jedynie polecił bym ci wymianę opasek zaciskowych na skręcane przy odstojniku - 3 zdjęcie

ps : co ta za sieczka z przewodami koło filtra paliwa? ooniee.gif

Napisano
  • Autor

> jest to oryginalna osłona tego przewodu od odmy, nic nie musisz zaciskać, jedynie polecił bym ci

> wymianę opasek zaciskowych na skręcane przy odstojniku - 3 zdjęcie

Czysto profilaktycznie jak rozumiem? Czy w tym silniku coś się tam lubi psuć?

> ps : co ta za sieczka z przewodami koło filtra paliwa?

To bezpieczniki od instalacji dogrzewającej. Nie wygląda najśliczniej, ale swoje robi smile.gif

Napisano

psuć jak psuć ale bolączką są klapy wirowe i egr, jeżeli skrzynia manualna to koło dwumasowe, w automacie elektrozawory i dość częsta przypadłość to alternator

Napisano

> psuć jak psuć ale bolączką są klapy wirowe i egr, jeżeli skrzynia manualna to koło dwumasowe, w

> automacie elektrozawory i dość częsta przypadłość to alternator

Jak na biegu jalowym krece kier w garazu gdzie polmrok to widac(ja widze) jakby lekko ciemnialy swiatla, to normalne zjawisko?

Odkad mam to tak jest, ale skoro mowa o altkach to tak mnie pyt naszlo.

Napisano

> Jak na biegu jalowym krece kier w garazu gdzie polmrok to widac(ja widze) jakby lekko ciemnialy

> swiatla, to normalne zjawisko?

> Odkad mam to tak jest, ale skoro mowa o altkach to tak mnie pyt naszlo.

Normalne, silnik wspomagania sporo ciągnie pradu.

Napisano

> Jak na biegu jalowym krece kier w garazu gdzie polmrok to widac(ja widze) jakby lekko ciemnialy

> swiatla, to normalne zjawisko?

> Odkad mam to tak jest, ale skoro mowa o altkach to tak mnie pyt naszlo.

To zjawisko jest zawsze bo tak jak juz koledzy pisali wspomaganie pobiera mnóstwo prądu... ale to zjawisko również nasila się przy złej kondycji akumulatora... A i jeszcze jedno - nie kręc kierownica na postoju jesli nie musisz... bo krótki będzie żywot i końcówek i przekładni i wspomagania ( maglownicy ) ... kręć kierownica jak się toczysz old.gif zobacz ile siły trzeba włożyc przy wyłączonym zapłonie do kręcenia kierownica a ile gdy auto sie toczy i ma wyłączony silnik..