Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupiłem Jawe

Featured Replies

Napisano

Coś mi odbiło i kupiłem Jawe 350 Ts z 1987r, z przebiegiem na liczniku koło 17 tys. Dołaczyła do Komarka, i dostanie on wakacje jak ją tylko zarejestruje Wczoraj została odpalona jedyną jej wadą jest to że jak narazie nie mam sprzęgła :mrgreen: ale jutro mam zamiar się tym zająć. Jawa jak to w tym modelu bywa kopci bardziej z prawego wydechu grinser006.gif brzmi prawie zdrowo i do końca tego tygodnia napewno zostanie skończona i w przyszłym tygodniu zarejestrowana.

Zdjęcie z aukcji:

87149679_1_644x461_jawa-350-nowa-sol.jpg

Napisano

> Coś mi odbiło i kupiłem Jawe 350 Ts z 1987r,

Wow. moja Jawa icon_eek.gif

Miałem taką, tylko rocznik 1986. Kupowałem w sklepie GS'u po całonocnym staniu w kolejce.

Pierwsze co zrobiłem z nią, to ja przemalowałem i przerobiłem siedzisko, podniosłem tylne amory i dołożyłem gustowny zadupek. Po miesiącu podniosłem wydechy, bo tarłem nimi w łukach zlosnik.gif

> wadą jest to że jak narazie nie mam sprzęgła

W jakim sensie? Linka, czy coś poważniejszego?

Akurat jawa nie potrzebuje linki. Świetnie obsługuje się sprzęgło nogą. Po pewnej wprawie, da się nawet spokojnie startować bez klamki waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> W jakim sensie? Linka, czy coś poważniejszego?

> Akurat jawa nie potrzebuje linki. Świetnie obsługuje się sprzęgło nogą. Po pewnej wprawie, da się

> nawet spokojnie startować bez klamki

przy próbie wciśnięcia linka pękła coś tam musiało się zablokować i muszę rozebrać i znaleźć co i dlaczego

edit:

sprzęgło zrobione, wszystkie tarcze były posklejane ze sobą i dlatego nie działało grinser006.gif już jest zrobione i jawa jeździ, jutro tylko jego regulacja, i zastanawia mnie czy w każdej jawie jest taka blokada kierownicy w środkowym położeniu? nie przeszkadza to w jeżdżeniu zbytnio?

Napisano
  • Autor

jawa przygotowana do rejestracji, zobaczymy co wyjdzie w urzędzie bo była ona wyrejestrowana w 1994r

Napisano

Miałem taką czerwoną.

Była wadliwa seria, która objawiała się wypaleniem prawego tłoka w punkcie zapłonu.

Napisano
  • Autor

jak narazie jawy nie chcą mi zarejestrować bo była wyrejestrowana, wyrok z sądu w podobnej sprawie nic nie dał, chyba zostanie mi tylko rejestracja na unikat, tylko czy taką jawę da się w ten sposób zarejestrować?

Napisano

> jak narazie jawy nie chcą mi zarejestrować bo była wyrejestrowana, wyrok z sądu w podobnej sprawie

> nic nie dał, chyba zostanie mi tylko rejestracja na unikat, tylko czy taką jawę da się w ten

> sposób zarejestrować?

Pytanie nr.1 :

czy Jawa była wyrejestrowana czasowo, czy trwale (dowód ze ściętym rogiem).

Jeśli to pierwsze to zarejestrować muszą, jeśli drugie nie wolno im.

Napisano
  • Autor

to pozamiatane chyba bo dowód ma ścięty róg, czyli zostaje tylko unikat

Napisano

> pomalowane

Rozumiem że papiery już kupiłeś. hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Rozumiem że papiery już kupiłeś.

żeby mieć papiery musiałęm ją wyszykować, w środę przyjeżdża rzeczoznawca, będzie zarejestrowana na unikat.

a teraz zdjęcia z dalszych prac, złożony przód, i założone emblematy na boczki:

j3fx.th.jpg

qiaw.th.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

> żeby mieć papiery musiałęm ją wyszykować, w środę przyjeżdża rzeczoznawca, będzie zarejestrowana na

> unikat.

> a teraz zdjęcia z dalszych prac, złożony przód, i założone emblematy na boczki:

Unikat yikes.gif świat się kończy. zlosnik.gif

W sumie zaczynam rozumieć mojego Ojca - dla niego Syrena była takim samym klamotem jakim dla mnie jest Jawa TS. Kurde, starzeję się. frown.gif

• 3 tygodnie później...