Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Miejsce do segregacji "workowej" przy domu

Featured Replies

Napisano

Niestety segregacja odpadów w mojej okolicy odbywa się z wykorzystaniem kolorowych worków. Obecnie worki zawieszone są na płocie, ale szpeci to cały wizerunek posesji grinser006.gif

Jak to ogarnąć, żeby było ładnie, schludnie i funkcjonalnie, a przy tym nie kosztowało 150 zł jak te marketowe plastikowe klapki, które znikną z posesji po dwóch dnia pewnie wink.gif

Myślałem o czymś z drewnianych listew o podstawie palety euro, czy cuś....

Jak macie to rozwiązane ?

Napisano

Stojak, czy pojemnik, to nie problem. Najbardziej trzeba zastanowić się nad sposobem mocowania worka i to w taki sposób, żeby też zimą przy -20*C, śniegu i lodzie to działało. To nie taka prosta sprawa, a te marketowe "suszarki na pranie" z uchwytami na worki to długo nie utrzymają estetyki na dworze.

Nie myślałeś nad wybudowaniem drewnianej "zagrody" na śmietniki? Wtedy zarówno normalny śmietnik, jak i worki nie dekorują posesji, a same worki po prostu mogą stać/leżeć bez żadnych dodatkowych urządzeń.

Moi sąsiedzi coś takiego postawili - wymiary jakieś 1x1,5 metra, boki odeskowane do wysokości jakiś 160 cm, a na jakiś 2 metrach dach z blachy. No i oczywiście od dłuższego boku jest furtka, żeby to otworzyć.

Zastanów się nad tym, co planujesz zrobić i jak to będzie wyglądać, gdy zostanie przykryte skorupą ze śniegu i lodu oraz czy worki da się założyć w zimowych rękawicach zlosnik.gif

Edit:

Poszukałem ciekawych rozwiązań, co u mnie w śmietniku tez by się mogły sprawdzić i np. coś takiego wygląda na mój gust przyzwoicie: LINK Jest to metalowe, worek jest montowany w przyzwoity sposób, a zimą nie ma ryzyka, że coś się połamie.

Napisano

Mam taki, zamykany kącik, wymurowany z klinkieru, w którym stoi kosz. Wymyśliłem, że worki do segregacji zawieszę na hakach, na ścianach tego kącika.

Pozdrawiam.

Napisano

> Niestety segregacja odpadów w mojej okolicy odbywa się z wykorzystaniem kolorowych worków. Obecnie

> worki zawieszone są na płocie, ale szpeci to cały wizerunek posesji

> Jak to ogarnąć, żeby było ładnie, schludnie i funkcjonalnie, a przy tym nie kosztowało 150 zł jak

> te marketowe plastikowe klapki, które znikną z posesji po dwóch dnia pewnie

> Myślałem o czymś z drewnianych listew o podstawie palety euro, czy cuś....

> Jak macie to rozwiązane ?

Teraz mam jeden worek do "segregacji", poprzednio miałem cztery. Kupiłem więc 4 używane pojemniki plastikowe 120l (takie na kółkach) i po problemie.

Napisano

> Jak to ogarnąć, żeby było ładnie, schludnie i funkcjonalnie, a przy tym nie kosztowało 150 zł jak

> te marketowe plastikowe klapki, które znikną z posesji po dwóch dnia pewnie

> Myślałem o czymś z drewnianych listew o podstawie palety euro, czy cuś....

> Jak macie to rozwiązane ?

http://sklep.andrewex.com.pl/catalogsearch/result/?q=kosz+ogrodowy+do+segregacji+potr%C3%B3jny