Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak nie JEEP to co?

Featured Replies

Napisano

witam,

chodzi mi po głowie zakup terenówki- większość po czarnym, czasem lekki teren, bez topienia i błota...

Oczywiście na pierwszym miejscu jest jeep, ale może jakaś Frotka?

Terrano? Maverick? Explorer chyba za duży....

Jakie za i przeciw konkretnym modelom- silnikom?

Pozdrawiam

Napisano

Vitara?

Napisano

patrol, pajero, land cruiser palacz.gif

Napisano
  • Autor

> patrol, pajero, land cruiser

za drogie smile.gif

a jakieś konkretne silniki?

Napisano

> za drogie

Daihatsu Rocky zlosnik.gifwink.gif

Z awarii: przez dwa lata połamałem tylko jeden wahacz. Poza tym autko niezawodne, niebanalne (nie to co Vitary, Patrole i Jeepy zlosnik.gif )i wbrew pozorom mechanicy je ogarniają.

Silniki podobno nie do zajechania (mój ma ~350tys i jak zegarek chodzi).

daihatsu-rocky-suv-973-7479_v1.jpg

Napisano

to grand vitarę kup, ale tą starszą zlosnik.gif 2,0 zlosnik.gif

Napisano

Ile możesz wydać?

Napisano

> witam,

> chodzi mi po głowie zakup terenówki- większość po czarnym, czasem lekki teren, bez topienia i

> błota...

> Oczywiście na pierwszym miejscu jest jeep, ale może jakaś Frotka?

> Terrano? Maverick? Explorer chyba za duży....

> Jakie za i przeciw konkretnym modelom- silnikom?

> Pozdrawiam

Może to nie będzie zbyt popularne co napiszę ale Jeep to nie jest prawdziwa terenówka tongue.gif Sam mam Jeepa ze względu na to, że oprócz zabawy w błotku zawiesie bardzo wygodnie do pracy, do marketu itd. Parch na przykład to typowy traktor. A w Jeepie masz dużą benzynkę, dobre osiągi, pełną elektrykę, skóry i co tam chcesz. Przy tym brak ramy powoduje, że autko jest dość lekkie.

Jeżeli okaże się, że zaczniesz poważniej myśleć o zabawie w ostrym terenie to okaże się, że reduktor z łańcuchem to słaby pomysł, że mosty się ukręcają, że szurasz brzuchem i trzeba ostro lifotwać a to z kolei problemy z wałami napędowymi no i brak ramy powoduje, że trochę strach się zakopać wśród parchatych.

Podsumowując ja bym Jeepa na nic nie zamienił grinser006.gif

Choć i Explorer to całkiem fajne autko na bulwar i w błocko smile.gif

Napisano

do offroadu to raczej cos innego niz Cherokee czy Grand Cherokee, chyba ze do tego pierwszego zalozysz mosty od Patrola. ale Ty offroadu nie planujesz wiec.. grinser006.gif

jako pierwszy samochod 4x4 do zabawy i na codzien chyba nadaja sie najbardziej Jeepy Cherokee ze wzgledu na dostepnosc czesci, latwosc napraw i ogolnie ceny wszystkiego co do nich potrzeba aby auto bylo sprawne ok.gif

podobaja mi sie klsayczne Patrole Y60 czy Land Cruisery, ale to nie ten przedzial cenowy przy zakupie i przy pozniejszym uzytkowaniu, wiec mam pipa i polecam z calego serca waytogo.gif

mozna tez szukac czegos z mniej popularnych marek, ale czy warto eksperymentowac? dowiedz sie czy masz w okolicy warsztat zajmujacy sie takimi rupieciami, podpytaj co by ci polecili i w czym sie specjalizuja, to moze zaoszczedzic pozniejszych rozczarowan, zwlaszcza tych finansowych hehe.gif

moze ktos znajomy ma terenowke? ja mam bliskiego kolege ktory jezdzi Cherokee i przy wyborze samochodu tez bralem to pod uwage. zawsze razniej grzebac sie w aucie z kims kto ma takie same auto i wie o nim cos wiecej niz Ty na poczatku wink.gif no i zawsze mozna cos z niego przelozyc i sprawdzic czy zadziala u Ciebie co jest dosc prosta metoda wykrywania usterek smile.gif

Napisano

> do offroadu to raczej cos innego niz Cherokee czy Grand Cherokee, chyba ze do tego pierwszego

> zalozysz mosty od Patrola. ale Ty offroadu nie planujesz wiec..

> jako pierwszy samochod 4x4 do zabawy i na codzien chyba nadaja sie najbardziej Jeepy Cherokee

Myślę, że warto pomyśleć o Dyskotece II ok.gif

Napisano

> Myślę, że warto pomyśleć o Dyskotece II

tzn nie to ze sie nie da, bo da sie i to czesto Cherokee idzie tam gdzie Patrol czy inny parcho-smietnik stoi wklejony grinser006.gif

Napisano

> tzn nie to ze sie nie da, bo da sie i to czesto Cherokee idzie tam gdzie Patrol czy inny

> parcho-smietnik stoi wklejony

A Samurai po nim przejeżdża biglaugh.gif

Napisano

> A Samurai po nim przejeżdża

bo wazy ponizej tony i jest tyci tyci, nie wiele wiekszy niz skuter albo quad grinser006.gif

• 3 tygodnie później...