Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stuki 1.6 16V

Featured Replies

Napisano

Witam Mam taki problem i nie wiem co może być przyczyna.

Podczas przyspieszania na biegu 2-6 słychać stuki - im bardziej wcisnę pedał gazu stuki nie są głośniejsze można powiedzieć że nawet stają się niesłyszalne bo warkot silnika je zagłusza. Ale gdy dam na luz lub wcisnę sprzęgło i dodaje gazu w nie słychać, na postoju również nic nie słychać. Gumy na przegubach całe brak wycieków.

Można powiedzieć stało się to nagle wróciłem wieczorem zgasiłem auto, na drugi dzień odpalam bieg 1 ruszam nic bieg 2 głuche stukanie i tak do 6 biegu. Nie ma znaczenia czy skręcam czy jadę prosto stuka i stuka. Odgłos dochodzi z lewej strony.

Pojechałem na wulkanizację wyważyć koła i przy okazji pokręciłem sobie kołami w powietrzu na zgaszonym brak luzów na przegubach. Kręcąc ręką nie stukało nic. Może coś w skrzyni padło może przegub. niewiem.gif

Napisano

wjedz na kanał> chwyc za kielich skrzyni biegow> w ten kielich wchodzi pol os> ruszaj nim> gora dol i na boki(kielichem nie pol osia)> jezeli luz, namet minimalny> lozysko mechanizmu roznicowego K.O.

rytmiczne terkotanie podczas jady na dowolnym biegu:(oby to nie to bo bedzie cie slono kosztowac:(

http://forum.autokacik.pl/files/287069621-skrzynia.png

http://forum.autokacik.pl/files/287069621-lozysko.png

Napisano
  • Autor

dziękuję za poradę sprawdzę na kanale tylko czy jak padło by łożysko nie trykotał by również na 1 biegu

Napisano
  • Autor

wracając z pracy zauważyłem, że zaczyna trykolić już na 1 biegu. Jak się napędza i również po puszczeniu nogi z gazu. Nie zależnie czy jadę prosto czy skręcam, aczkolwiek wydaje mi się, że skręcając w lewo trykolenie nasila się beksa.gif

Napisano
  • Autor

dziś z kolegą Lesiu.Z diagnozowaliśmy auto padło na skrzynię we wtorek rozbieramy i zobaczymy co tam słychać w środku.

Napisano
  • Autor

skrzynia wyjęta rozebrana, śladów uszkodzenia brak a jednak coś nie tak zamówiona 2 czekamy zamontujemy zobaczymy jak bedzie

Napisano

> kielich ma luzy i to nawet dość spore taniej wymienić skrzynie

ale to nie kielich hałasuje...