Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rzuca kierownicą

Featured Replies

Napisano

sprawa następujaca .do ok 150 km/h jazda jest przyjemnościa.Czym szybciej tym coraz bardziej czuje rzucanie kierownicą cos w stylu myszkowania.Tzn czuje ze przednie koło jakby lekko sie buja lewo ,prawo :/ .Widać to nawet na filmie w ok 12:51 do 12:56 oraz 14 : 15s. do powiedzmy 14 minuta 20 sekund (widać bujanie kamery lewo prawo) .Oczywiście film nagrałem z myślą o pokazaniu tego czegoś.Sprawdziłęm opone, zawias z przodiu, łożysko główki ramy ,lagi.Ciśnieinie w oponach takie jak ma byc wg fabryki.Niby wszystko ok.Jakieś pomysły?

http://www.youtube.com/watch?v=NhDblg4gRNM&feature=em-upload_owner

Napisano

> sprawa następujaca .do ok 150 km/h jazda jest przyjemnościa.Czym szybciej tym coraz bardziej czuje

> rzucanie kierownicą cos w stylu myszkowania.Tzn czuje ze przednie koło jakby lekko sie buja

> lewo ,prawo :/ .Widać to nawet na filmie w ok 12:51 do 12:56 oraz 14 : 15s. do powiedzmy 14

> minuta 20 sekund (widać bujanie kamery lewo prawo) .Oczywiście film nagrałem z myślą o

> pokazaniu tego czegoś.Sprawdziłęm opone, zawias z przodiu, łożysko główki ramy

> ,lagi.Ciśnieinie w oponach takie jak ma byc wg fabryki.Niby wszystko ok.Jakieś pomysły?

> http://www.youtube.com/watch?v=NhDblg4gRNM&feature=em-upload_owner

zmien uprawnienia do video. prywatne teraz jest.

co do pomysłów... nie wymieniłeś na liście: łożyska koła.

co oznacza "lagi sprawdzone"? czy zmiana pozycji na moto - przód tył - zmienia coś w zachowaniu?

Napisano
  • Autor

> zmien uprawnienia do video. prywatne teraz jest.

> co do pomysłów... nie wymieniłeś na liście: łożyska koła.

> co oznacza "lagi sprawdzone"? czy zmiana pozycji na moto - przód tył - zmienia coś w zachowaniu?

lagi w sensie ze proste , nie leją oraz nie mają luzu .Pomaga troche mocne złapanie kierownicy i dociągnięcie jej do siebie..Uprawnienia juz zmieniam

Napisano

> lagi w sensie ze proste , nie leją oraz nie mają luzu .Pomaga troche mocne złapanie kierownicy i

> dociągnięcie jej do siebie..Uprawnienia juz zmieniam

kopałem się ze swoim moto w tym temacie.

1. sprawdz olej w lagach. mi mechanior zrobił 100 ml roznicy miedzy lewym i prawym. wrrr

2. to jest wężykowanie (nie shimmy)... takze sprawdź tylne zawieszenie, ustawienie koła, łożysko wahacza, łożysko koła, oponę itp itd.

3. upewnij się na forach modelu - czy przypadkiem TTTM? moja SVka ma do tego tendencje - moze nie jest tak ze pojawia sie znikąd, ale łatwo to wywołać ręcznie, albo na wybojach, w łuku itp, potrafi przez moment pofalować, zanim się ustabilizuje... i TTTM. widac to na filmikach na YT różnych.

np. 2:45, 3:15, 4:02 - widać jak na chwilę się włącza

Napisano
  • Autor

W takim razie musze dalej sprawdzać.Sezon do tyłu tego nie było. Ostatnio naciągałem łańcuch .Suwmiarką mierzyłem odległości śrub od wachacza i ustawiłem identycznie tak jak było i sie zastanawiam czy tam błedu nie zrobiłem

Napisano
  • Autor

> ciężarki kierownicy?

> coś było ostatnio zmieniane w motocyklu?

ciężarki farbyczne.Tylko łancuch naciągałem ,ale z tego co pamiętam to przed naciagiem było podobnie,natomiast sezon do tyłu bylo w porządku.

Napisano

> ciężarki farbyczne.Tylko łancuch naciągałem ,ale z tego co pamiętam to przed naciagiem było

> podobnie,natomiast sezon do tyłu bylo w porządku.

a nie odpadł Ci ciężarek z koła?

Napisano
  • Autor

> a nie odpadł Ci ciężarek z koła?

sprawdze dzisiaj

Napisano

> sprawdze dzisiaj

sprawdź tylne koło smile.gif