Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nieLOGOlne gadżety.

Featured Replies

Napisano

Znalazłem w necie opis o fałśzywkach z logiem marek samochodowych

Wiadomo że na dobrą sprawę wszystko powinno być kupowane w ASO itd, ale co tak właściwie jest chronione - znak graficzny, nazwa producenta czy może nazwa modelu ?

Czasem człowiek kupi sobie w sklepie motoryzacyjnym jakiś breloczek czy też dywanik i lepiej nie narobić sobie przez to problemu.

Napisano

Już policjanci z drogówki czyhają na Twój breloczek z podrobionym znaczkiem. 2 lata w zawieszeniu jak nic.

Napisano

Mnie to się wydaje że za rozpowszechnianie tych marek , powinien dostać jeszcze pieniądze za reklamę .

Napisano

> Mnie to się wydaje że za rozpowszechnianie tych marek , powinien dostać jeszcze pieniądze za

> reklamę .

nie można bez zgodny właściela marki posługiwać się logiem.

sytuacja analogiczna jak rozpowszechnianie za $$ mp3, filmów, e-booków itp

Napisano

> Mnie to się wydaje że za rozpowszechnianie tych marek , powinien dostać jeszcze pieniądze za

> reklamę .

a ja bym nie chciał żeby logo mojej firmy lądowało na przykład na opakowaniu do tamponów czy szczotkach do butów. To jest moje logo, ja za nie zapłaciłem. Sprzedaję produkty opakowane w to logo i nie chcę żeby ktoś nabijał sobie kasę wykorzystując to co wypromowałem.

Napisano

> a ja bym nie chciał żeby logo mojej firmy lądowało na przykład na opakowaniu do tamponów czy

> szczotkach do butów.

Na to nie masz wpływu czy po sprzedaży wyląduje w gablocie czy w kiblu na czyjejś kupie zlosnik.gif

Napisano

Połowę allegro musieli by zamknąć.

Co ciekawe patentowany jest już nawet wygląd nowego modelu, a co dopiero logo.

Ostatnio zauważyłem, że coraz więcej stacji telewizyjnych rozmywa wszelkie loga przewijające się chociażby w teledyskach. W "M jak Miłość" zaklejają je na autach czarną taśmą, więc są sposoby rotfl.gif

Napisano

> Połowę allegro musieli by zamknąć.

Powinni.

> Co ciekawe patentowany jest już nawet wygląd nowego modelu, a co dopiero logo.

Patent może być co najwyżej na metodę rysowania danego logo, a nie same logo...

Grafikę chroni się inaczej.

> Ostatnio zauważyłem, że coraz więcej stacji telewizyjnych rozmywa wszelkie loga przewijające się

> chociażby w teledyskach. W "M jak Miłość" zaklejają je na autach czarną taśmą, więc są sposoby

O 'lokowaniu produktu' słyszał? Nikt nie chce sobie psuć rynku, więc emblematy są usuwane. Jakby właściciel marki zapłacił za reklamę, to by nie były.

Napisano

> Powinni.

> Patent może być co najwyżej na metodę rysowania danego logo, a nie same logo...

> Grafikę chroni się inaczej.

No wiem, użyłem słowa patent na ogólne chronienie praw ok.gif

> O 'lokowaniu produktu' słyszał? Nikt nie chce sobie psuć rynku, więc emblematy są usuwane. Jakby

> właściciel marki zapłacił za reklamę, to by nie były.

Słyszał i seriali zwłaszcza z czymś takim unikam.

Z drugiej strony powiedzmy, że bohaterowi psuje się auto / tak ma w scenariuszu / i wszyscy widzą logo Alfy Romeo...