Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pojawiły się błedy oraz fail

Featured Replies

Napisano

Już kilkakrotnie po odpaleniu auta i przejechaniu kilka metrów pojawił się fail ASR oraz ESP...Zaobserwowałem że problem pojawia się w mocno wilgotne dni oraz błędy znikają po ponownym odpaleniu auta.

Dzisiaj podłączyłem Stilona pod PC i moim oczom ukazały się następujące błędy:

B1030

B1031

C1505

Kto pomoże? Gdzie szukać? Co się psuje?

Obstawiam że to jakiś czujnik który świruje w wilgotne dni hmm.gif

Napisano

> Już kilkakrotnie po odpaleniu auta i przejechaniu kilka metrów pojawił się fail ASR oraz

> ESP...Zaobserwowałem że problem pojawia się w mocno wilgotne dni oraz błędy znikają po

> ponownym odpaleniu auta.

> Dzisiaj podłączyłem Stilona pod PC i moim oczom ukazały się następujące błędy:

> B1030

> B1031

> C1505

> Kto pomoże? Gdzie szukać? Co się psuje?

> Obstawiam że to jakiś czujnik który świruje w wilgotne dni

U mnie winę za te konkretne błędy ponosił aku grinser006.gif

Napisano

> Już kilkakrotnie po odpaleniu auta i przejechaniu kilka metrów pojawił się fail ASR oraz

> ESP...Zaobserwowałem że problem pojawia się w mocno wilgotne dni oraz błędy znikają po

> ponownym odpaleniu auta.

> Dzisiaj podłączyłem Stilona pod PC i moim oczom ukazały się następujące błędy:

> B1030

> B1031

> C1505

> Kto pomoże? Gdzie szukać? Co się psuje?

> Obstawiam że to jakiś czujnik który świruje w wilgotne dni

Opcje są dwie, akumulator albo masa.

Naładuj akumulator i przeczyść przewód masowy w okolicach lewej podłużnicy.... poduszki od skrzyni, pod skrzynką z aku, nie da się nie zauwarzyć, te dwie rzeczy zrobisz i się uspokoi wink.gif

Napisano

> nie da się nie zauwarzyć,

facepalm%5B1%5D.gif

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> ...te dwie rzeczy zrobisz i się uspokoi

Niestety przeczyściłem masę oraz naładowałem akumulator i błąd C1505 cały czas występuje sciana.gif

aho6.jpg

Gdzie jest czujnik kąta skrętu ? Może przy nim wtyczka się przetarła i czasem nie styka ?

Przerabiał ktoś temat ? hmm.gif

Napisano

> Gdzie jest czujnik kąta skrętu ? Może przy nim wtyczka się przetarła i czasem nie styka ?

> Przerabiał ktoś temat ?

W czujnik jest jako osobny moduł w manetkach pod kierownicą. Można wymienić sam czujnik.

Napisano
  • Autor

> W czujnik jest jako osobny moduł w manetkach pod kierownicą. Można wymienić sam czujnik.

Rozumiem że to wina czujnika i nie ma co diagnozować dalej tylko wymienić to małe ustrojstwo ??

Napisano

> Rozumiem że to wina czujnika i nie ma co diagnozować dalej tylko wymienić to małe ustrojstwo ??

Może jeszcze być coś z wiązka od tego czujnika, także na początku sprawdź kostki i wiązkę zanim wymienisz sam czujnik.

Napisano

> Może jeszcze być coś z wiązka od tego czujnika, także na początku sprawdź kostki i wiązkę zanim

> wymienisz sam czujnik.

Miałem ten sam problem przez 3 lata ...sporadycznie ,w mokre dni, rano. Przeczyściłem masę i nic . Wymiana akumulatora zlikwidowała pojawianie się błędu. Jeśli napięcie spada podczas rozruchu poniżej 8 voltów to akumulator do wymiany. Najprościej pojechać do sklepu z aku. niech zbadają stary pod obciążeniem.Ja kupiłem TOPLA 75ah idealnie pasuje wymiarami i ma nawet miejsce na wkręty po śruby od klemy plusowej...tak jest w jtd115. Problem błędu czujnika skrętu odszedł .....

Słaby aku . na skręcie i prąd do wspomagania kierownicy powodują błąd.I jeszcze jedno...rozrusznik kreci jak oszalały......

Napisano

> Rozumiem że to wina czujnika i nie ma co diagnozować dalej tylko wymienić to małe ustrojstwo ??

Posiadam dwa takowe czujniki wiec jakbyś coś chciał z tym robić to daj znać.

Napisano
  • Autor

>Jeśli napięcie spada podczas rozruchu

> poniżej 8 voltów to akumulator do wymiany.

Sprawdzę waytogo.gif

>I jeszcze jedno...rozrusznik

> kreci jak oszalały......

Nie dostrzegłem... Rusza od pierwszego kopa

Napisano
  • Autor

> Posiadam dwa takowe czujniki wiec jakbyś coś chciał z tym robić to daj znać.

Widziałem waytogo.gif