Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodawanie centymetrow miedzy podnozkami a siodlem?

Featured Replies

Napisano

Dodawanie centymetrow miedzy podnozkami a siodlem... no wlasnie jak? po przejechaniu sie TDM (wiem to zupelnie inne moto niz moj Zephyr) doszedlem do wniosku ze przydaloby mi sie pare centymetrow wiecej miedzy podnozkami a siedziskiem.

Gadalem z tapicerami, ale wiekszosc nie podejmuje sie przerabiania kanap w gore - no moze max 2cm wpychajac karmiate pod obicie... ale jakos to podejscie po ich wykretach mnie nie przekonalo. Poniewaz mam ogromne chicken-ringi smile.gif i nie mam za bardzo kiedy (i gdzie) ich skasowac to pomyslalem o obnizeniu podnozkow no i znalazlem takie cos . Uzywal ktos tego typu patentu? sprawdza sie? jakies tansze alternatywy?

podpowiecie cos? smile.gif

Napisano

> Dodawanie centymetrow miedzy podnozkami a siodlem... no wlasnie jak? po przejechaniu sie TDM (wiem

> to zupelnie inne moto niz moj Zephyr) doszedlem do wniosku ze przydaloby mi sie pare

> centymetrow wiecej miedzy podnozkami a siedziskiem.

> Gadalem z tapicerami, ale wiekszosc nie podejmuje sie przerabiania kanap w gore - no moze max 2cm

> wpychajac karmiate pod obicie... ale jakos to podejscie po ich wykretach mnie nie przekonalo.

> Poniewaz mam ogromne chicken-ringi i nie mam za bardzo kiedy (i gdzie) ich skasowac to

> pomyslalem o obnizeniu podnozkow no i znalazlem takie cos . Uzywal ktos tego typu patentu?

> sprawdza sie? jakies tansze alternatywy?

> podpowiecie cos?

dziwne troche

dlaczego chcesz dodać akurat w tym miejscu ??

Napisano
  • Autor

> dziwne troche

> dlaczego chcesz dodać akurat w tym miejscu ??

bo siedze z podkulonymi nogami wink.gif i zle mi sie biegi zmienia bo musze przekladac stope, a hamulca noznego nie uzywalem chyba ani razu, bo rowniez musze przelozyc stope. A 'stopy w gotowosci' do zmiany biegow/hamowanie to w pozycja w ktorej momentalnie mi cierpnia :/

PS. 190cm wzrostu, waga wiecej niz sluszna.

Napisano

> bo siedze z podkulonymi nogami i zle mi sie biegi zmienia bo musze przekladac stope, a hamulca

> noznego nie uzywalem chyba ani razu, bo rowniez musze przelozyc stope. A 'stopy w gotowosci'

> do zmiany biegow/hamowanie to w pozycja w ktorej momentalnie mi cierpnia :/

> PS. 190cm wzrostu, waga wiecej niz sluszna.

nie łatwiej przestawić dżwignie ??

to może sprzęt zmień wink.gif

Napisano

Doskonale Cię rozumiem.

Dlatego przerobiłem cięgna dźwigni biegów, hamulca na "regulowane śrubą rzymską".

Mi się jeździ super, a "krótsi" troszkę narzekają zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nie łatwiej przestawić dżwignie ??

w sumie wink.gif ale wolabym rowniez troche rozprostowac nogi wink.gif

> to może sprzęt zmień

mojego zephyrka?! nigdy! w najgorszym wypadku sobie dokupie jakiegos drugiego na codzienne dojazdy do pracy, a Zep'a zostawie na niedziele do kosciola... tylko szkoda garniaka bo mi znowu chlapie olejem z pokrywy zawrorow frown.gif - chyba jednak nie bede musial sie zlamac i oprocz nowej uszczelki pozwole mechanikowi maznac silikonem smile.gif

Napisano
  • Autor

> a moze spacerowki...za xj forum

> xj forum

Nie masz wystarczających uprawnień, aby pobrać ten plik.

ale generalnie spacerowki do nakeda?... smile.gif moze jeszcze platformy grinser006.gif

nie,nie, ja powaznie pytam o obnizenie podnozka o 3cm

Napisano
  • Autor

> Doskonale Cię rozumiem.

podnozki obnizales?

> Dlatego przerobiłem cięgna dźwigni biegów, hamulca na "regulowane śrubą rzymską".

co to dalo? masz je teraz 'patrzace w dol'? czy wiecej buta ci sie miesci miedzy podnozkiem a dzwignia?

> Mi się jeździ super, a "krótsi" troszkę narzekają

wink.gif zawsze sie znajdzie jakis malkontent wink.gif moja mulher.gif malkontentka i tak dostanie swoj malutki motocykl, a od mojego Zep'a sie bedzie musiala odpimpac wink.gif

Napisano

W prosty sposób się nie da. Podnóżki w GSF600N i GSF600S były takie same. Natomiast np. w SV650 już różnie to wyglądało. W N-kach były zaprojektowane bardziej pod jazdę ala "na krześle", w S na leżąco.

Zmieniałem regulacje, gdyż w oryginale, nie dało się jeżdzić. Za bardzo musiałem nogę zginać przy wrzucaniu biegu w górę, a w dół musiałem ją sporo podnosić.

Napisano
  • Autor

> W prosty sposób się nie da. Podnóżki w GSF600N i GSF600S były takie same. Natomiast np. w SV650 już

> różnie to wyglądało. W N-kach były zaprojektowane bardziej pod jazdę ala "na krześle", w S na

> leżąco.

no wlasnie to cos z linku z pierwszego posta wydaje sie proste... demontuje swoje podnozki, montuje adapter, ustawiam go i dokrecam akcesoryjne podnozki i juz... przynajmniej w teorii wink.gif

> Zmieniałem regulacje, gdyż w oryginale, nie dało się jeżdzić. Za bardzo musiałem nogę zginać przy

> wrzucaniu biegu w górę, a w dół musiałem ją sporo podnosić.

ok, no ja ogolnie nie mam z tym problemu tylko musze przesuwac stope do przodu a potem cofac zeby mi zaraz nie scierpla