Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC 24.11 - instrukcja obsługi, opis sygnalizacji dźwiękowej

Featured Replies

Napisano

Poszukuję instrukcji obsługi/eksploatacji do tej instalacji.

Dziś miałem dziwny objaw,

instalacja w trybie AUTO, odpaliłem przejechałem ~2km ( nie zwróciłem uwagi czy się przełączył na LPG) zgasiłem, po 15 minutach znów odpaliłem, po kilku metrach przełącznik wydał 3 krótkie sygnały i czwarty, może nieco dłuższy po którym nastąpiło przełączenie na LPG.

Podczas 4tego dźwięku żółta dioda się świeciła i 2 zielone od wskazania poziomu.

Potrzebuję instrukcji albo opisu sygnałów świetlnych dźwiękowych itp., lub chociaż informacji co to mogło być.

Napisano

> Poszukuję instrukcji obsługi/eksploatacji do tej instalacji.

> Dziś miałem dziwny objaw,

> instalacja w trybie AUTO, odpaliłem przejechałem ~2km ( nie zwróciłem uwagi czy się przełączył na

> LPG)

Więc, to było auto czy tryb benzyna>?

> zgasiłem, po 15 minutach znów odpaliłem, po kilku metrach przełącznik wydał 3 krótkie

> sygnały i czwarty, może nieco dłuższy po którym nastąpiło przełączenie na LPG.

> Podczas 4tego dźwięku żółta dioda się świeciła i 2 zielone od wskazania poziomu.

żółta oznacza przechodzenie na LPG, czas tzw pomiędzy noPB a LPG

> Potrzebuję instrukcji albo opisu sygnałów świetlnych dźwiękowych itp., lub chociaż informacji co to

> mogło być.

sieć nic nie wyrzuca ?

Napisano

wymień przełącznik na nowy i po problemie ... naprawde

Napisano
  • Autor

W zakładzie, w którym montowano instalację otrzymałem informację że, przerywany sygnał dźwiękowy oznacza,

- że skończył się gaz w butli lub,

- jazdę w trybie AUTO na benzynie, jeśli nie nastąpiło przełączenie ze względu na nieociągnięcie przez silnik odpowiednich obrotów.

Pierwszą opcje sprawdzę jak skończy się gaz, drugą próbowałem zasymilować i wreszcie się udało.

Do instrukcji nijak nie mogę dotrzeć, to co jest w książce gwarancyjnej trudno nazwać instrukcją.

Gdyby ktoś miał jakieś sprawdzone info dotyczące tematu, będę niezmiernie wdzięczny za udostępnienie.

Napisano

jedno pikniecie oznacza zmianę paliwa , jeżeli pika cały czas oznacza brak ciśnienia w układzie, nie ma żadnej innej sygnalizacji w tym systemie . jeżeli masz inne objawy zrób to co wcześniej napisałem .z obrotami nie ma to nic wspólnego . pozdr.

Napisano
  • Autor

> jedno pikniecie oznacza zmianę paliwa , jeżeli pika cały czas oznacza brak ciśnienia w układzie,

> nie ma żadnej innej sygnalizacji w tym systemie . jeżeli masz inne objawy zrób to co wcześniej

> napisałem .z obrotami nie ma to nic wspólnego . pozdr.

mógłbyś rozwinąć temat

skoro przyczyną pikania jest zbyt niskie ciśnienie w układzie, to w jaki sposób pomoże na to wymiana przełącznika?

Napisano

coprawda mam MY07 ale mam ztcp 2 rodzaje pikania...jak skończy mi się gaz to zaczyna sobie pikać powiedzmy co niecałą sekundę, ale jak jadę tak dłuzej to zaczyna pikać prawie raz szybciej...

Ktoś może wie o co kaman ? czy może poprostu instalka się wqr...a że jeszcze nie zatankowałem gazu hehe.gif