Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzypi, rypi coś z tyłu, czy to zawieszenie?

Featured Replies

Napisano

Ostatnio musiałem przejechać dłuższą drogę po nierównościach i zauważyłem, że głośno rypi coś w tylnej części samochodu.

Na dołkach tego nie słychać, słychać natomiast przy wjeżdżaniu/ zjeżdżaniu z długich progów zwalniających, najeżdżaniu jedna stroną na wysoki krawężnik lub skręcaniu z dużym wychyłem budy.

Na diagnostyce w maju nic nie wykryli, na szarpakach też nie było słychać.

co to może być? niewiem.gif

Napisano

Łącznik staba i każdy diagnosta po tym co mówisz powinien to określić szczególnie jak siedzi w kanale 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Łącznik staba i każdy diagnosta po tym co mówisz powinien to określić szczególnie jak siedzi w

> kanale

ale z tyłu?

dźwięk wyraźnie dochodzi z tyłu auta.

Napisano

> ale z tyłu?

> dźwięk wyraźnie dochodzi z tyłu auta.

U mnie dźwięczało po całym aucie jakby się rozpadał. Ale jeśli sądzisz ,że co innego to szukaj z tyłu czy np w amorkach tulejki mocujące nie urwały się już ,albo poduszka belki itd.

Napisano

> Łącznik staba i każdy diagnosta po tym co mówisz powinien to określić szczególnie jak siedzi w

> kanale

Mam chyba ten sam problem - z okazji wymiany sprężyny na początku roku musiałem wymienić łączniki stabilizatora. Zanabyłem Febi Bilstein i okazały się totalną porażką. Co kupić, żeby wytrzymało więcej niż 15 tyś km?

Napisano

> Mam chyba ten sam problem - z okazji wymiany sprężyny na początku roku musiałem wymienić łączniki

> stabilizatora. Zanabyłem Febi Bilstein i okazały się totalną porażką. Co kupić, żeby

> wytrzymało więcej niż 15 tyś km?

To jest jakiś łącznik który wytrzyma więcej jak 15tyś km lub 18 miechów w stilonie ? Nie spotkałem grinser006.gif Ja w swoim dałem ori fiata czyli lemfordery (auta już nie mam)

Napisano

> To jest jakiś łącznik który wytrzyma więcej jak 15tyś km lub 18 miechów w stilonie ? Nie spotkałem

> Ja w swoim dałem ori fiata czyli lemfordery (auta już nie mam)

Hmmm wymieniać łączniki dwa razy w roku facepalm%5B1%5D.gif jakoś mi się nie uśmiecha zlosnik.gif

Napisano

> Hmmm wymieniać łączniki dwa razy w roku jakoś mi się nie uśmiecha

Ale to wina konstrukcji tego auta czy też PL dróg a nie łącznika , ori robi lemforder możesz takie zakupić wink.gif Tylko mogą paść równie szybko jak inne tańsze.

Napisano

> Ale to wina konstrukcji tego auta czy też PL dróg a nie łącznika , ori robi lemforder możesz takie

> zakupić Tylko mogą paść równie szybko jak inne tańsze.

co wy to opowiadacie ? mam 152 na zegarku i wymienilem ...raz.. przy 80kkm wink.gif I jakos mi sie nie spieszno z nastepnymi cool.gif

Napisano

> Ostatnio musiałem przejechać dłuższą drogę po nierównościach i zauważyłem, że głośno rypi coś w

> tylnej części samochodu.

> Na dołkach tego nie słychać, słychać natomiast przy wjeżdżaniu/ zjeżdżaniu z długich progów

> zwalniających, najeżdżaniu jedna stroną na wysoki krawężnik lub skręcaniu z dużym wychyłem

> budy.

> Na diagnostyce w maju nic nie wykryli, na szarpakach też nie było słychać.

> co to może być?

Popatrz do tylnej belki, tam jest taka rurka, czy ona nie jest pęknięta. Ja się przyzwyczaiłem.

Napisano

> Ale to wina konstrukcji tego auta czy też PL dróg a nie łącznika , ori robi lemforder możesz takie

> zakupić Tylko mogą paść równie szybko jak inne tańsze.

No oki, tylko ja jak zmieniałem na nowe febi to wyciągałem ori co wyszły z fabryki. Sam zrobiłem od zakupu 76kkm, ile helmut tego nikt nie wie - to co powiedzieć o febi co padają po 15 kkm? zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> No oki, tylko ja jak zmieniałem na nowe febi to wyciągałem ori co wyszły z fabryki. Sam zrobiłem od

> zakupu 76kkm, ile helmut tego nikt nie wie - to co powiedzieć o febi co padają po 15 kkm?

Ja na TRW mam już chyba 30 kkm

Napisano

> Ja na TRW mam już chyba 30 kkm

Również TRW 25 kkm