Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelnienie brodzika - czym?

Featured Replies

Napisano

po kąpieli prysznicowej, przy ścianie pojawia się woda.

na bank nie cieknie spod syfonu (to łatwo sprawdzić),

cieknie gdzieś, ale sam nie wiem gdzie - możliwe miejsca uszczelniłem sylikonem, ale mam już tego dość i chyba wyczyszczę ten sylikon do zera (czym?) i dam taką beznadziejną taśmę uszczelniającą (zdaje to egzamin?), bo żeby to zrobić porządnie musiałbym chyba zdemontować całą kabinę i wtedy zacząć od uszczelnienia hmm.gif Jak będę zmuszony, to tak zrobię -

ma ktoś jakieś pomysły ? smile.gif

Napisano

Miałem to samo, kabina nowa po kilku tygodniach zaczęło lecieć, myślałem że syfon - wyciąłem styropian, okazało się że leci po ścianie. Wyciąłem stary sylikon i dokładnie odrapałem ścianę i brodzik (ostrzem do nożyka), potem umyłem benzyną i położyłem od nowa sylikon - nie cieknie.

Napisano

> Miałem to samo, kabina nowa po kilku tygodniach zaczęło lecieć, myślałem że syfon - wyciąłem

> styropian, okazało się że leci po ścianie. Wyciąłem stary sylikon i dokładnie odrapałem ścianę

> i brodzik (ostrzem do nożyka), potem umyłem benzyną i położyłem od nowa sylikon - nie cieknie.

+1 benzyna ok.gif

Napisano

> po kąpieli prysznicowej, przy ścianie pojawia się woda.

> na bank nie cieknie spod syfonu (to łatwo sprawdzić),

> cieknie gdzieś, ale sam nie wiem gdzie - możliwe miejsca uszczelniłem sylikonem, ale mam już tego

> dość i chyba wyczyszczę ten sylikon do zera (czym?) i dam taką beznadziejną taśmę

> uszczelniającą (zdaje to egzamin?), bo żeby to zrobić porządnie musiałbym chyba zdemontować

> całą kabinę i wtedy zacząć od uszczelnienia Jak będę zmuszony, to tak zrobię -

> ma ktoś jakieś pomysły ?

naklej na łączeniach brodzika z scianą taśmę silikonową do uszczelniania brodzików , może nie wygląda tak ładnie jak silikon ale nie cieknie przynajmniej.

Napisano

> naklej na łączeniach brodzika z scianą taśmę silikonową do uszczelniania brodzików , może nie

> wygląda tak ładnie jak silikon ale nie cieknie przynajmniej.

Ja przykleiłem (kabina narożna) na łączeniu ścian i brodzika plastikowe ćwierćwałki, problem się rozwiązał.

ZTCP są nawet gotowe zestawy do takich uszczelnień.

Napisano

> naklej na łączeniach brodzika z scianą taśmę silikonową do uszczelniania brodzików , może nie

> wygląda tak ładnie jak silikon ale nie cieknie przynajmniej.

Ja tak wlasnie zrobilem ok.gif

Przy czym pod spod dalem jeszcze silikon dla pewnosci wink.gif