Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PRZEKAŹNIK ZAPŁONU ??

Featured Replies

Napisano

to sie stało nagle, pierwszy raz takie coś sie zdarzyło , cały zcas świeci mi kontrolka wtrysku paliwa, nie idzie auta uruchomić, pompa paliowowa buczy, udalo mi sie raz zapailic przelączylem go na LPG , kontrolka wtrysku zgasła i auto normalnie jeździ tylko coś wariuje wskazówka obrotomierza, po przelączenu na benzyne auto zgaslo i nie zapalilo, objawy jak wyżej

jaka diagnoza koledzy ?? czyzby pompa siadła

Napisano

Witam

Wydaje mi sie ze na 99% to pompa, w mojm autku naraze od jakiegosc czasu tylko buczy ale jeszcze odpala dobrze ale tez mnie czeka wymiana na nowa i własnie sie zastanawiam czy z allegro kupic czy ze sklepu, bo nieche takiej nie miłej niespodzanki ze bede chciał potrzebowac autka a nie odpale:)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

jest pierwsza diagnoza, odlączylem taki jakby przekaźnik i pompa nie buczy, moze to być to ??

Napisano

Jeśli wyciągnąłeś przekaźnik od pompy to jak najbardziej , a ile miałeś paliwa w baku jak ci się to stało ?

Napisano
  • Autor

> Jeśli wyciągnąłeś przekaźnik od pompy to jak najbardziej , a ile

> miałeś paliwa w baku jak ci się to stało ?

czyli przekaźnik biglaugh.gif, wskaźnik paliwa wskazywal dwie kreski, teraz auto zapalilem, kontrolka zgasła ale pompa dalej wyje i falują obroty tak znacznie, pozatym pzrekaźnik coś pyka

Napisano

> czyli przekaźnik , wskaźnik paliwa wskazywal dwie kreski, teraz auto

> zapalilem, kontrolka zgasła ale pompa dalej wyje i falują obroty

> tak znacznie, pozatym pzrekaźnik coś pyka

czyli coś tam w baku miałeś , więc pompa nie powinna się zatrzeć , no chyba że były to same śmieci , wymien przekaźnik od pompy - może być przegrzany , dla pewności zmierz napięcie za przekaźnikiem , a wtedy już będziesz wiedział na pewno co padło

Napisano
  • Autor

> czyli coś tam w baku miałeś , więc pompa nie powinna się zatrzeć , no

> chyba że były to same śmieci , wymien przekaźnik od pompy - może

> być przegrzany , dla pewności zmierz napięcie za przekaźnikiem ,

> a wtedy już będziesz wiedział na pewno co padło

tankuje na BP ale wiadomo jakie w polsce jest paliwo, orientujesz sie moze jaka moze byc cena tego przekaźnika ??

Napisano
  • Autor

> droższy niż 10 PLN nie powinien raczej być , weź najlepiej stary na

> wzór

EUREKA to nie przekaźnik pompy a PRZEKAŹNIK ZAPŁONU !!!!, teraz zobaczylem na allegro podobny budą i tez wlasnie chodzi mi o taki pzrekaźnik, do hondy civic kosztuje 100 zl icon_eek.gif

Napisano

a już się zastanawiałem , gdzie ty w nim jakąś elektronikę widzisz hehe.gif

ale jak wynika ze schematu to jest przekaźnik podwójny więc taki zupełnie tani nie będzie

najlepiej jednak by było , żebyś najpierw zmierzył napięcie na pompę , kabel brązowo-biały , idzie przez skrzynkę z bezpiecznikiem od zapłonu, ale w którym to miejscu jest u ciebie to nie mam pojęcia

Napisano
  • Autor

jest kolejna diagnoza, pompa podaje paliwo bo sprawdzilem, leci ale tak jakby to silnika nie dochodziło, pompa dalej buczy i kontrolka wtyrsku juz nie gaśnie, aha udalo mi sie go zapalic i pompa nie buczała, zmierze te napięcie i ozbaczymy a jakie powinno być ?? a moze to wtryskiwacze??

Napisano

> zmierze te napięcie i ozbaczymy a jakie

> powinno być ?? a moze to wtryskiwacze??

na odpalonym silniku jakieś 12 - 14V , na akumulatorze koło 12V , pompa powinna dawać dość mocny strumień paliwa po ściągnięciu węża .

Napisano
  • Autor

> na odpalonym silniku jakieś 12 - 14V , na akumulatorze koło 12V ,

> pompa powinna dawać dość mocny strumień paliwa po ściągnięciu

> węża .

pompa dawała bardzo mocny strumien, czyli co pompka jest dobra i przekaźnik do wymiany ?? te jego pykanie mnie wkurza

Napisano

> pompa dawała bardzo mocny strumien, czyli co pompka jest dobra i

> przekaźnik do wymiany ?? te jego pykanie mnie wkurza

zmierz najpierw to napięcie , wtedy będziesz wiedział czy przekaźnik chwilami nie daje kiepskiego styku

Napisano
  • Autor

wymieniłem przekaźnik i nic, dalej to samo, pompa buczy, kontrolka wtrysku sie świeci caly czas, auto nie zapala a jak juz zapali to gaśnie, słychac w silniku jakieś klekotanie frown.giffrown.gif

mam dość

Napisano

> wymieniłem przekaźnik i nic, dalej to samo, pompa buczy, kontrolka

> wtrysku sie świeci caly czas, auto nie zapala a jak juz zapali

> to gaśnie, słychac w silniku jakieś klekotanie

> mam dość

Pompa może pompować paliwko, ale być może daje za małe ciśnienie

Napisano
  • Autor

> Pompa może pompować paliwko, ale być może daje za małe ciśnienie

tez o tym pomyślalem , teraz musze jakoś zamienic z dopłatą ten przekaźnik któy kupilem na pompe, ciekawe czy sprzedawca sie zgodzi hmm.gif

Napisano
  • Autor

aha zapomnailem co moze być przyczyną że wskazówka moze źle pokazywac stan paliwa w baku ??

Napisano

> wymieniłem przekaźnik i nic, dalej to samo, pompa buczy, kontrolka

> wtrysku sie świeci caly czas, auto nie zapala a jak juz zapali

> to gaśnie, słychac w silniku jakieś klekotanie

> mam dość

Dziwne , bo pisałeś , że pompa dawała b. mocny strumień , no chyba że tylko chwilowo - a potem klapa , jeśli wymiana przekaźnika nic nie dała to pozostaje tylko już pompa , możesz ew. ją jeszcze wyciągnąć i pooglądać czy nie jest czymś zapchana .

Napisano
  • Autor

no bo dawala mocny ale juz nie, czyl;i to było chwilowe

Napisano

> no bo dawala mocny ale juz nie, czyl;i to było chwilowe

a filtr paliwa sprawdzałeś ??

może jest przytkany też crazy.gif

Napisano
  • Autor

> a filtr paliwa sprawdzałeś ??

> może jest przytkany też

a moze byc tak ze jest przytkany a auto uda sie odpalic ale zgaśnie ?? tzn uda sie odpalic raz na 10 biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.