Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szkoda parkingowa - połamane lusterko

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie, moja mama trafiła na extra kierowce cieżarówki, który postanowił przejeżdżając zabrać lusterko z yariski. Połamał obudowę, samo w sobie lusterko działa. Teraz pytanie jak to załatwić, czy policja i OC sprawcy i wtedy salon i kupno lusterka pod kolor, czy zobaczyć ceny lusterek z drugiej ręki, koszt malowania i montażu i obciążyć bezpośrednio sprawce (powiedział że jest gotów zapłacić).

Pacjent yariska z 2007 roku, 4 lata u mnie teraz 2 rok u mamy, salonówka, z przebiegiem rzędu 30k smile.gif

Napisano

> Mam pytanie, moja mama trafiła na extra kierowce cieżarówki, który postanowił przejeżdżając zabrać

> lusterko z yariski. Połamał obudowę, samo w sobie lusterko działa. Teraz pytanie jak to

> załatwić, czy policja i OC sprawcy i wtedy salon i kupno lusterka pod kolor, czy zobaczyć ceny

> lusterek z drugiej ręki, koszt malowania i montażu i obciążyć bezpośrednio sprawce (powiedział

> że jest gotów zapłacić).

> Pacjent yariska z 2007 roku, 4 lata u mnie teraz 2 rok u mamy, salonówka, z przebiegiem rzędu 30k

Polica do lusterka to chyba zbyt wiele. Spisać oświadczenie, OC sprawcy, ASO i po problemie.

Napisano

> Polica do lusterka to chyba zbyt wiele. Spisać oświadczenie, OC sprawcy, ASO i po problemie.

Oczywiście - po problemie, jeśli sprawca się nie wycofa z oświadczenia. Jak dla mnie sprawa prosta - kasa do ręki w ewidentnych sprawach (takich jak np. lusterko), jak nie, to policja i zgłoszenie szkody z OC.

Napisano

true...

ja miałem w życiu jedną szkodę na moim samochodzie gdzie winnego złapałem i przy tej szkodzie chciał się wykręcać...dobrze, że policja uwierzyła mi nie jemu...

ojciec na 3 szkody z czyjejś winy też miał 1, który się wykręcał i wmawiał, że to on jest poszkodowany...

wolę sam i polecam innym albo zakończyć sprawę kasą na miejscu albo z wizytą policji...nigdy samego oświadczenia...

chyba do uczciwości wielu z nas jeszcze nie dorosło i próbuje na każdym kroku cwaniakować...