Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Texy - ktoś coś poleci ?

Featured Replies

Napisano

Właśnie dostałem kasiorkę za moje ciuszki, które poszły na reklamacje (wada fabryczna membrany w spodniach). Chce coś nowego by jeszcze sobie moplikiem do roboty pośmigać.

Coś polecicie?

Wstępnie wybór padł na kpl Buse Open Road Evo lub Buse Adventure STX (nie wiem tylko czy jest sens dopłacać za sympatex`a.

Max kasa do wydania to 2000. Nie da rady kupić ciuszków, które miałem wcześniej bo model wycofany ze sprzedaży stąd zwrot kasiorki.

Chce by kurtka spinała się ze spodniami (najlepiej po całym obwodzie), miała dobrą wentylację bym mógł w tym latać cały rok i wypinaną membranę.

Pozdro

mops

Napisano

Mogę polecić RST Ventilator III, spełnia wszystkie warunki ok.gif Oprócz tego można w tym śmigać w upały, bo wiele elementów jest zrobionych z takiej siatki i po wypięciu wszystkiego jest przewiew waytogo.gif Wiem, że można taki kombinezon kupić np. w Motorismo.

Napisano

> Właśnie dostałem kasiorkę za moje ciuszki, które poszły na reklamacje (wada fabryczna membrany w

> spodniach). Chce coś nowego by jeszcze sobie moplikiem do roboty pośmigać.

> Coś polecicie?

> Wstępnie wybór padł na kpl Buse Open Road Evo lub Buse Adventure STX (nie wiem tylko czy jest sens

> dopłacać za sympatex`a.

> Max kasa do wydania to 2000. Nie da rady kupić ciuszków, które miałem wcześniej bo model wycofany

> ze sprzedaży stąd zwrot kasiorki.

> Chce by kurtka spinała się ze spodniami (najlepiej po całym obwodzie), miała dobrą wentylację bym

> mógł w tym latać cały rok i wypinaną membranę.

> Pozdro

> mops

ja wiem że marka mało szanowana. ale ja nie mam nic do zarzucenia swojej Modece (mam chyba Denali). masa kieszeni, zamków od wentylacji, membrana jest, długa (tj. polatasz w jeansach bez problemów z korzonkami;). podobna do tej Twojej wybranej Buse.

cena do jakosci IMHO swietna.

RST ventilator proponowany wyżej bym odpuścił, bo krótki. do ew. dalszej turystyki sie średnio nadaje. mało uniwersalna.

Napisano
  • Autor

> ja wiem że marka mało szanowana. ale ja nie mam nic do zarzucenia swojej Modece (mam chyba Denali).

> masa kieszeni, zamków od wentylacji, membrana jest, długa (tj. polatasz w jeansach bez

> problemów z korzonkami;). podobna do tej Twojej wybranej Buse.

> cena do jakosci IMHO swietna.

> RST ventilator proponowany wyżej bym odpuścił, bo krótki. do ew. dalszej turystyki sie średnio

> nadaje. mało uniwersalna.

Modeka ma ładne te szmatki i pomysłowe. Żona ma ich spodnie i jak sobie przypomnę obsługę reklamacyjną realizowaną przez wrocławski salon firmowy to kurde jakoś mnie odpycha od tej marki. Fakt, ten model Denali kurde pomysłowy jest.

W dotyku te ciuszki to też ten wynalazek taki mięciutki czy stara sprawdzona sztywna cordura?

Dużo się w necie czyta, że przy szlifie (tfu tfu) to ciuszki lubią się poddać... ;-(

Napisano

> Modeka ma ładne te szmatki i pomysłowe. Żona ma ich spodnie i jak sobie przypomnę obsługę

> reklamacyjną realizowaną przez wrocławski salon firmowy to kurde jakoś mnie odpycha od tej

> marki. Fakt, ten model Denali kurde pomysłowy jest.

no kupilem kurtke bez z specjalnego zastanawiania. dobra cena, dobrze leży itd.... i jak teraz ogladam konkurencje to faktycznie widze ze ten tego nie ma a tamten tego itp itd. takze nawet nie wiedzialem, że niektore patenty to nie są standardem.

narazie sie sprawdza.

co do reklamacji - żona reklamowała rękawice ichnie (bo farbowały straszliwie dłonie). bez problemu wymienili w ciągu kilku dni na nowe. i wręcz pani w sklepie mowila, że Modeka jest "nowa" na rynku relatywnie i sie bardzo stara w kwestiach reklamacji... jeszcze.

> W dotyku te ciuszki to też ten wynalazek taki mięciutki czy stara sprawdzona sztywna cordura?

a to Ci nie powiem czy mięciutki smile.gif tu mięciutki, tam sztywniutki - zależy gdzie dotykasz smile.gif

> Dużo się w necie czyta, że przy szlifie (tfu tfu) to ciuszki lubią się poddać... ;-(

czasem taak. ale to o innych markach znajdziesz bez problemu podobne wątki.

Napisano
  • Autor

> co do reklamacji - żona reklamowała rękawice ichnie (bo farbowały straszliwie dłonie). bez problemu

> wymienili w ciągu kilku dni na nowe. i wręcz pani w sklepie mowila, że Modeka jest "nowa" na

> rynku relatywnie i sie bardzo stara w kwestiach reklamacji... jeszcze.

Ja reklamowałem spodnie, które się spruły przy 3 założeniu (sic!). Chciałem odstąpić od umowy lub wymienić na inne, bo szykował nam się wyjazd. Właściciel modeki w PL był na miejscu - mało, że zero wiedzy na temat "niezgodności towaru z umową" to do tego chamski. Dopiero w rozmowie tel rzecznik praw konsumenta go sprowadził na ziemie. Spodnie na szczęście naprawili tak, że żonka mogła w nich jechać ale niesmak i to wielki pozostał.

Właśnie zamówiłem Buse Open Road Evo z nowej kolekcji. Przynajmniej nie robią problemów z ew. reklamacją.