Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti kolektor wydechowy

Featured Replies

Napisano

Mi się rozpękł - teraz jak gazuję to mam pomruk jak w camaro facepalm%5B1%5D.gif no i spalanie skoczyło o liter

powiedzcie mi proszę ma ktoś sprawdzone źródło takowych części na śląsku? - bo tak szukam i jak się okazuje to nie jest to sprawa do załatwienia "ot tak"

screwy.gif

Napisano

> Mi się rozpękł - teraz jak gazuję to mam pomruk jak w camaro no i spalanie skoczyło o liter

> powiedzcie mi proszę ma ktoś sprawdzone źródło takowych części na śląsku? - bo tak szukam i jak się

> okazuje to nie jest to sprawa do załatwienia "ot tak"

Spróbuj TUTAJ albo w tym samochodowym Żuk, Dewoo koło kabli w Mikołowie.

Napisano

> Mi się rozpękł - teraz jak gazuję to mam pomruk jak w camaro no i spalanie skoczyło o liter

> powiedzcie mi proszę ma ktoś sprawdzone źródło takowych części na śląsku? - bo tak szukam i jak się

Spróbuj pospawać. Kup 2-3 elektrody do żeliwa i po 1cm powoli na czymś równym pospawaj. Możesz również oddać potem jak sie lekko zwichruje na frezarkę.

Ja tak ostatnio robiłem, ciekawe jak długo spaw wytrzyma?

Napisano
  • Autor

> Spróbuj pospawać. Kup 2-3 elektrody do żeliwa i po 1cm powoli na czymś równym pospawaj. Możesz

> również oddać potem jak sie lekko zwichruje na frezarkę.

> Ja tak ostatnio robiłem, ciekawe jak długo spaw wytrzyma?

rozmawiałem z moim mechanikiem i sugerował, że spawanie tego elementu to odsuwanie problemu w czasie

Napisano

> rozmawiałem z moim mechanikiem i sugerował, że spawanie tego elementu to odsuwanie problemu w

> czasie

To juz wiemy czemu z takim pomrukiem odjechales z spotu. Myslelismy ze ci tez plecionka paszla jak Sebie

Napisano
  • Autor

> To juz wiemy czemu z takim pomrukiem odjechales z spotu. Myslelismy ze ci tez plecionka paszla jak

> Sebie

rozwalić kolektor wyszło taniej od ultera grinser006.gif

Napisano

Miałem ten sam problem. Spalanie będzie Ci tylko rosło przy tej usterce. Niestety spawanie to odsuwanie usterki w czasie prędzej czy później znów spaw puści. Niestety do Lacetti nie ma zamienników tej części ( po prostu nikt nie robi tych części w większości aut ) Tak więc musiałem kupić nowy w salonie. Na szczęście komplet wraz z uszczelkami nie był taki drogi i czekałem jeden dzień. Tak więc niestety prawdopodobnie będziesz zmuszony kupić nowy kolektor.

Napisano

Jestem bardzo ciekawy, czy do 1.4/1.6 nie dałoby się założyć kolektora od Lanosa. Porównując fotki tych przedmiotów wychodzi, że są między nimi dwie różnice: 1. otwór na sondę w Lanosie jest lekko pod kątem, a w Lacetti dokładnie prostopadle do przepływu, 2. W Lacetti płyta kolektora, za którą mocuje się go do głowicy jest lita, a w Lanosie ma przecięcia pomiędzy kanałami poszczególnych cylindrów. Pewnie z tego powodu kolektory w Lanosach nie pękały, a tu się to zdarza i to wcale nie rzadko. smile.gif

Uszczelki od strony głowicy są w obu autach te same. Flansza od strony rury kolektorowej (Lanos) i katalizatora (Lacetti) też wygląda tak samo.

Napisano

> Jestem bardzo ciekawy, czy do 1.4/1.6 nie dałoby się założyć kolektora od Lanosa. Porównując fotki

> tych przedmiotów wychodzi, że są między nimi dwie różnice: 1. otwór na sondę w Lanosie jest

> lekko pod kątem, a w Lacetti dokładnie prostopadle do przepływu, 2. W Lacetti płyta kolektora,

> za którą mocuje się go do głowicy jest lita, a w Lanosie ma przecięcia pomiędzy kanałami

> poszczególnych cylindrów. Pewnie z tego powodu kolektory w Lanosach nie pękały, a tu się to

> zdarza i to wcale nie rzadko.

> Uszczelki od strony głowicy są w obu autach te same. Flansza od strony rury kolektorowej (Lanos) i

> katalizatora (Lacetti) też wygląda tak samo.

Aby się przekonać to trzeba wziąć kolektor w garść i przypasować w sklepie z lanosowym.

Tu piszą że pasuje do powyższych modeli ale na stanie też go obecnie nie mają.

Napisano
  • Autor

> Aby się przekonać to trzeba wziąć kolektor w garść i przypasować w sklepie z lanosowym.

> Tu piszą że pasuje do powyższych modeli ale na stanie też go obecnie nie mają.

wiem wiem Potaka sprawdzałem już biglaugh.gif

Napisano

> wiem wiem Potaka sprawdzałem już

W ASO 461 brutto, czas oczekiwania 5 dni roboczych

Napisano
  • Autor

> W ASO 461 brutto, czas oczekiwania 5 dni roboczych

to mają chłapcy przebitkę angryfire.gif

na chwilę obecną:

GSI opole - wysłałem zapytanie - czekam

Potak - ja tam jeszcze zadzwonię 270751858-jezyk.gif

ABC Katowice - nie ma i nie będzie

Alex Mikołów - poszukają

Napisano
  • Autor

do Potaka zadzwonione i kolektor sie sprowadza 270635636-JUMP2.gif

300 zł vs 450 w GSI - robi różnicę.

W ASO cena podobna palacz.gif

edit: POTAK rządzi - kolektor będzie za 7 dni (ze słowacji przyjedzie)

Napisano

> edit: POTAK rządzi - kolektor będzie za 7 dni (ze słowacji przyjedzie)

Miałeś farta. Dla mnie rurę dolotową sprowadzali z Korei.

Napisano

To jeszcze mogłeś do w JML zapytać, uszczelkę mieli taniej niż potak wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> To jeszcze mogłeś do w JML zapytać, uszczelkę mieli taniej niż potak

a ja już w łapce mam świeżutki nowiutki kolektorek grinser006.gif

313 zł z przesylką

doręczenie w 18 h od przelewu grinser006.gif

POTAK rządzi palacz.gif