Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xenony świecą po ziemi :/

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z przednimi światłami, lewe jak i prawe po przekręceniu kluczyka lecą w dól i tak za każdym razem, na kanale przeczyściłem wtyczki regulatora przedniego jak i tylnego ale nie pomogło, rok temu wymieniałem przednie i tylne łączniki wiec nie są zapieczone, brak błędów na na desce confused.gif

Podejrzewam że to jeden z regulatorów świruje tylko jak sprawdzić który na śmietnik ?

Napisano

> Witam, mam problem z przednimi światłami, lewe jak i prawe po przekręceniu kluczyka lecą w duł i

> tak za każdym razem, na kanale przeczyściłem wtyczki regulatora przedniego jak i tylnego ale

> nie pomogło, rok temu wymieniałem przednie i tylne łączniki wiec nie są zapieczone, brak

> błędów na na desce

> Podejrzewam że to jeden z regulatorów świruje tylko jak sprawdzić który na śmietnik ?

Kabel KKL z przelacznikiem i polaczyc sie z centralka ksenow. Bez diagnozy to niestety mozesz spore pieniadze w czesci zainwestowac bez efektu, padniety moze byc ktorys z czujnikow ale rownie dobrze i centralka.

Napisano

> Witam, mam problem z przednimi światłami, lewe jak i prawe po przekręceniu kluczyka lecą w duł i

> tak za każdym razem, na kanale przeczyściłem wtyczki regulatora przedniego jak i tylnego ale

> nie pomogło, rok temu wymieniałem przednie i tylne łączniki wiec nie są zapieczone, brak

> błędów na na desce

> Podejrzewam że to jeden z regulatorów świruje tylko jak sprawdzić który na śmietnik ?

Zerknij na łączniki od czujników poziomowania. U mnie przerdzewiał na przodzie i świeciło cały czas w dół.

Napisano
  • Autor

> Zerknij na łączniki od czujników poziomowania. U mnie przerdzewiał na przodzie i świeciło cały czas

> w dół.

potraktowałem kontakt spray, ale i tak byøy czyste.

Napisano
  • Autor

> Kabel KKL z przelacznikiem i polaczyc sie z centralka ksenow. Bez diagnozy to niestety mozesz spore

> pieniadze w czesci zainwestowac bez efektu, padniety moze byc ktorys z czujnikow ale rownie

> dobrze i centralka.

ok dzięki, może być ; taki zestaw ?

http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-fiat-scan-2-6-1996-2007-i3599737184.html

Napisano

> ok dzięki, może być ; taki zestaw ?

> http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-fiat-scan-2-6-1996-2007-i3599737184.html

Raczej takie cos http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-ecu-scan-usb-we-wtyku-obd2.html nie wiem tylko czy darmowa wersja MESa gada z ksenami.

Albo zagadaj do jakiegos kolegi z okolic ktory dysponuje fejsem, napewno Ci pomoze za jakiegos browarka.

Napisano

Jakbyś nie dawał rade sam tego ogarnąć zapraszam do mnie. Chętnie zobaczę ponownie Twoje stilo, a po za tym już sporo doświadczenia z xenonami posiadam, a i komp z programem jest.

Pozdro.

Napisano

> Jakbyś nie dawał rade sam tego ogarnąć zapraszam do mnie. Chętnie zobaczę ponownie Twoje stilo, a

> po za tym już sporo doświadczenia z xenonami posiadam, a i komp z programem jest.

> Pozdro.

Miałem kiedyś tak po wymianie wahacza....mechanik założył źle dźwignie, a ja później zdążyłem rozebrać cały czujnik i po zrozumieniu jego działania i sprawdzeniu na stole stwierdziłem ,ze jest dobry. pewnie czas jeździłem bez czujnika z przodu. Zastosowałem zwykły potencjometr wpięty we wtyczkę i nim regulowałem światła. We wtyczce są 3 kabelki : +5 volt , sygnał i masa, Można sprawdzić czy czujnik działa woltomierzem. Mając FESA można to szybko zdiagnozować...przód i tył .

Napisano
  • Autor

Dziękuje panowie za pomoc, kabel zamówiony mam nadzieję że darmowa wersja obsłuży, jeśli nie to gdzie kupić oryginał EMSi ile on kosztuje ?

Napisano

> Dziękuje panowie za pomoc, kabel zamówiony mam nadzieję że darmowa wersja obsłuży, jeśli nie to

> gdzie kupić oryginał EMSi ile on kosztuje ?

Darmowa nie ....

musisz szukać w necie są najnowsze działajace

Napisano
  • Autor

Dziękuje panowie, kupno kabla się opłaciło, uszkodzony tylny regulator smile.gif

dzięki za pomoc, teraz pewnie w aso mi dowalą :/

Napisano

Szykuj ~ 400plnow, moze jaki rabat dadza.