Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyrownalem sobie plyte

Featured Replies

Napisano

balkonowa, przy okazji zrobilem spadek. Uzylem zaprawy wyrownujacej Cekol ZW-04 (krecilem w betoniarce, bo jednak troche workow poszlo). Za tydzien na to styrodur i wylewka dociskowa. I mam troche dylemat, bo za cholere nie chce mi sie organizowac jakies 0,4 kubika pospolki na beton, ale z drugiej strony nie kupie w workach nic tak mocnego, jak taki, jak sam ukrece z betoniary. A chce dac mocny, zeby montowac do wylewki balustrade (jednak tak bede robil - kowal twierdzil, ze w mojej sytuacji to najlepsze wyjscie i na bank bedzie trzymac, wylewka nie bedzie pekac itd. itp.).

Co radzisz droga Filipinko? Jest jakis workowy beton z kruszywem >8mm?

Napisano

Kup 0,4 m3 betonu w betoniarni. Pewnie z transportem wyjdzie taniej niż pospolite ruszenie

Napisano

> Co radzisz droga Filipinko? Jest jakis workowy beton z kruszywem >8mm?

Nie masz w okolicy składu z piaskiem i kruszywami? U mnie w okolicy można kupić różne kruszywa w workach.

Napisano
  • Autor

> Nie masz w okolicy składu z piaskiem i kruszywami? U mnie w okolicy można kupić różne kruszywa w

> workach.

hmmm kruszywa w workach, to ciekawa koncepcja zlosnik.gif Ciekawe, czy wychodzi cena, jak zwirek/keramzyt ogrodowy vs. budowlany na ciezarowki.

Napisano
  • Autor

> Kup 0,4 m3 betonu w betoniarni. Pewnie z transportem wyjdzie taniej niż pospolite ruszenie

Uuu nie bylbym tego taki pewien. 0,4m3, czyli niecala tona z 20-25zl, do tego cement jakies 110-120zl... no i pomocnik (moj ojciec) do krecenia betonu (ja wykladam i zacieram). Betoniarnia mi pol kubika betonu nie przywiezie.

Tyle, ze w workach nawet najtansza gotowa betonowa wylewka (7zl/25kg), to jakies 280-300zl.

p.s. cekol ZW-04 to jakis pierunski klej - bardziej sie klei, jak klej do styropianu. W zyciu nie widzialem takiego betonu. Co oni tam dodaja?

Napisano

baumit ma workowane b-20

Napisano
  • Autor

> baumit ma workowane b-20

no wiem, ze ma b20 i b25, ale jak to wyglada? Ten cekol zw-04 sredni taki - klei sie cholernie do kielni, laty i pacy, a po wyschnieciu, mimo zwilzania, sporo rys skurczowych sie robi. Wylewke na ganku krecilem z cementu i pospolki i twarda jest jak kamien - po dwóch miesiacach lazenia ekipy krawedz nawet minimalnie nie jest ukruszona.

Napisano

> Uuu nie bylbym tego taki pewien. 0,4m3, czyli niecala tona z 20-25zl, do tego cement jakies

> 110-120zl... no i pomocnik (moj ojciec) do krecenia betonu (ja wykladam i zacieram).

> Betoniarnia mi pol kubika betonu nie przywiezie.

Ja mam możliwość zamówienie dowolnej ilości w cenie około 200 zł/m3 + 50 zł za transport.

Przy większych zamówieniach transport gratis a przy laniu płyty pompa też za darmo.

Mam 3 betoniarnie w promieniu 10 km, może dlatego takie warunki

Napisano
  • Autor

i wylalem sobie wylewke

20131026_112753.jpg

20131026_112842.jpg

20131026_131851.jpg

20131026_143523.jpg

20131026_160911.jpg

20131026_161138.jpg

Napisano

> i wylalem sobie wylewke

Cudownie grinser006.gif więc to jest ta słynna płyta balkonu... cfaniaczek.gifhehe.gif

Powiedz jeszcze, co to za napisy są widoczne na powierzchni na 2. fotce od góry? hmm.gifniewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Cudownie więc to jest ta słynna płyta balkonu...

> Powiedz jeszcze, co to za napisy są widoczne na powierzchni na 2. fotce od góry?

jakis ruski XPS kupiony w praktikerze

p.s. zgodnie z najnowsza moda powiniennem przeprosic za jakosc zdjec, bo focilem betoniarka.

Napisano

> jakis ruski XPS kupiony w praktikerze

A co to takiego? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A co to takiego?

Nie wiesz co to jest XPS? A styrodur, badz polistyren ekstrudowany cos ci mowi?

Nie chcialo mi sie szukac EPS150, zeby mi sie 6x1m wylewki w polowie nie zlamalo.

Napisano
  • Autor

> A po co jest ta dziura w ociepleniu na ścianie?

Po to, ze nie zdazylem zrobic wylewki przed ociepleniem, bo mi na plycie rusztowanie postawili, a ociepleniem sie dochodzi do wylewki, a nie wylewka do ocieplenia. Tam bedzie wklejony XPS i na nim przyklejone plytki, jak na cokole pietro nizej.

Napisano

> Nie wiesz co to jest XPS? A styrodur, badz polistyren ekstrudowany cos ci mowi?

> Nie chcialo mi sie szukac EPS150, zeby mi sie 6x1m wylewki w polowie nie zlamalo.

A dlaczego nie dałeś zbrojenia z siatki?

Napisano
  • Autor

> A dlaczego nie dałeś zbrojenia z siatki?

A to co?

20131026_131851.jpg