Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać ?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich wink.gif

Potrzebuje pociąć laminat grubości 0,7 mm na kawałki, niestety musi to być pocięte idealnie ze tak powiem ;D ponieważ będzie oklejana szafa smile.gif Pytanie moje co wybrać do ciecia ? smile.gif

Myślałem nad brzeszczotem do wyrzynarki o małych ząbkach lub o brzeszczocie do piłki ręcznej też o małych. Pytanie co lepsze będzie?

Pozdrawiam wink.gif

Napisano

> Potrzebuje pociąć laminat grubości 0,7 mm na kawałki, niestety musi to być pocięte idealnie ze tak

> powiem ;D ponieważ będzie oklejana szafa Pytanie moje co wybrać do ciecia ?

Porządny liniał w postaci jakiegoś profila i dobry tapeciak (Olfa) - nacinasz od zewnętrznej strony i "łamiesz". Wyrzynarką tylko szkód narobisz.

Napisano
  • Autor

> Porządny liniał w postaci jakiegoś profila i dobry tapeciak (Olfa) - nacinasz od zewnętrznej strony

> i "łamiesz". Wyrzynarką tylko szkód narobisz.

ok smile.gif dzieki wielkie smile.gif spróbuje nozykiem smile.gif i dam znac jak wyszlo grinser006.gif

Napisano

> ok dzieki wielkie spróbuje nozykiem i dam znac jak wyszlo

włóż laminat między dwie listwy i odcinaj nożem to co wystaje.

Napisano

wyrzynarka Ci to popali a nawet robiac to recznie brzeszczotem bedziesz mial dziwne krawedzie (a jak za szybko zaczniesz to tez sie stopi). Tak jak mowili. Nacinac.

Napisano
  • Autor

Zrobiłem to tak wink.gif

Na początku arkusze nacinałem tapeciakiem (wymiar z nadmiarem) , aż do przecięcia całego, żeby nie połamać tam gdzie bym nie chciał grinser006.gif

Potem obcięty arkusz mierzyłem już tak jak miał być wink.gif a następnie robiłem "linie" tapeciakiem i ciąłem nożyczkami, tak, żeby "pękało" od strony odpadku smile.gif Na końcu brzegi przejechałem papierkiem wink.gif I powiem bardzo elegancko wyszło grinser006.gif

Czemu nożyczki a nie nożyk do końca? Ponieważ nożyk po paru przejechaniach niestety odłupywał trochę brzegi, a nożyczki odłupywały z jednej strony tylko (akurat tam gdzie odpadek).

Dziękuje pięknie wszystkim za pomoc smile.gif Dopiero połowa za mną smile.gif ale efekt już mi się podoba smile.gif

Napisano

> Dopiero połowa za mną ale efekt już mi się podoba

Napisz jeszcze co to jest za laminat? Albo daj zdjęcie, bo od początku jestem ciekawy. Jakaś grubsza folia, z klejem? Bo chyba nie "komunistyczny" pociągowo-szkolno-restauracyjny? grinser006.gif

Napisano

Z opisu tego jak pęka to musi być zwyczajny, meblowy.

Napisano
  • Autor

> Napisz jeszcze co to jest za laminat? Albo daj zdjęcie, bo od początku jestem ciekawy. Jakaś

> grubsza folia, z klejem? Bo chyba nie "komunistyczny" pociągowo-szkolno-restauracyjny?

Takiego szukałem ale znaleźć nie umiałem grinser006.gif słyszałem, że to nie do zniszczenia grinser006.gif a mam laminat HPL (firma Kronospan bodajże a kolor D-0375 Klon) o grubosci 0,7 mm wink.gif niestety juz nie taki twardy ; /

Zdjęcia mogę podrzucic potem wink.gif