Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osłona termiczna

Featured Replies

Napisano

Wczoraj coś pobrzękiwało pod Cromką. Podjechałem na kanał i okazało się, że osłona termiczna układu wydechowego leżała luzem na tłumiku środkowym. Osłona jest zrobiona z blaszki grubości kartki papieru i po prostu pourywała się na nakrętkach, które ją trzymają do podwozia. Jak na razie zastosowałem duże podkładki pod oryginalne nakrętki. Dwie śruby przy odkręcaniu się urwały więc przykręciłem osłonę wkrętami samogwintującymi i zaciapałem jakimś bitexem. Pamiętam jak miałem Punto II to podobnej grubości była osłona w komorze silnika przed katalizatorem. Tak samo się urywala i raz do roku trzeb ją było na nowo mocować. Jak tam wasze osłony? Zrobiliście już rewizje podwozia przed zimą? biglaugh.gif

Napisano

Nie dalej jak tydzień temu dokonałem podobnego odkrycia, tyle że u mnie odpadła osłona tylnego tłumika. Większe podkładki jak na razie załatwiły sprawę smile.gif

Napisano

Rok temu w lato u mnie było identycznie. Osłona skapitulowała podczas jazdy do ojczyzny, tj. do Włoch wink.gif Po powrocie do PL naprawa w ASO i też na podkładkach. Co mnie ucieszyło, bo koszty symboliczne były.

Napisano
  • Autor

Jak to po roku wygląda? Patrzyłeś może pod spód auta czy nie trzeba ponownie naprawiać?

Napisano

> Jak to po roku wygląda? Patrzyłeś może pod spód auta czy nie trzeba ponownie naprawiać?

Wszystko gra i nic nie brzęczy.