Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odkurzacz domowy - mocny, cichy... robot samojezdny?

Featured Replies

Napisano

Szukam porządnego odkurzacza na kolejnych kilka lat, ew. dwóch odkurzaczy - zaraz rozwinę myśl.

Teraz mam Zelmera Silencer, w mieszkaniu się sprawdzał, jestem zadowolony z zakupu, 5 lat bezawaryjnie.

Teraz chciałbym go zmienić ze względu na rosnący hałas - zużycie pewnie ma na to jakiś wpływ, oraz na mocniejszy sprzęt.

Używałem czasem Electroluxa Turbo coś tam, głośny, ale ściągał wszystko ładnie, rozglądam się, ale są drogie.

Zainteresowała mnie marka DirtDevil, tanio i parametry na papierze niezłe.

Ewentualnie proszę o poradę kogoś, kto ma odkurzacz - robot, bo w sumie co drugi dzień przy małym dziecku muszę przelecieć te 140 m.kw. i zastanawiam się, czy puszczenie odkurzacza w trakcie naszej pracy nie ułatwiłoby nam życia.

Obejrzałem przed chwilą film z EVO od DirtDevil właśnie, wygląda nieźle - ktoś ma jakieś doświadczenia?

Napisano

kupiłem, po dosyć długich poszukiwaniach, bosch'a jakiś tekst .

Odkurzacz miał być cichy i mieć mocny silnik z dobrą siłą ssania. Do tego kilka bajerów typu 3x kółko skrętne o 360*, szczotka z włosiem do podłóg drewnianych, długi kabel i regulacja siły ciągu.

Ogólnie odkurzacz spełnia założenia cicho i mocno. Czyli cicho pracuje i ciągnie aż miło wink.gif

Nie wiem czy nada się na 140 m.kw. ale objechanie raz w tygodniu 80 m.kw. nie sprawia mu problemu. Jedyne co zauważam to dość mocno się grzeje, nie wiem czy wszystkie tego typu odkurzacze tak mają, bo nie mam porównania.

Mogę szczerze polecić ok.gif

Napisano

Ja juz z 10 lat użytkuję Roomby. Nie zastępuje ona zwykłego odkurzacza, ale zamiast odkurzać co 2-3 dni, odkurzam raz w tygodniu a czasem rzadziej. A Roomba jeździ codziennie. I zawsze nazbiera tyle syfu ze sie dziwie gdzie ona to znalazła. Wielka zaleta jest to ze Roomba wjedzie pod szafki, łóżka itp. - tam gdzie zwykłym odkurzaczem jest trudno odkurzyć. Wadą Roomby jest to ze jest głośna i ze warczy ponad godzinę dziennie. Eksploatacja Roomby jest dość tania - co dwa lata trzeba jej kupić nowa baterie, szczotki tez 2-3 lata wytrzymują.

Napisano

mam taki panasocnic, z UK. rewelacja bo ma szeroką szczotkę. szybo się odkurza. i wygodnie. moc ssanie spora.

MC-UL592WP47_1WebA1001001A11C18A14819G36588.jpg