Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda CRV 2.0 2009 automat - drgania

Featured Replies

Napisano

Podczas dość żwawego startu wszystko jest ok, nic się nie dzieje, zero problemu. Natomiast przy spokojnym ruszaniu, mniej więcej od 40 km/h - wtedy wskakuje 3 bieg, przy delikatnym dodawaniu gazu mniej więcej w okolicy przedniego prawego koła zaczynają się drgania odczuwalne bardziej na kole/aucie niż na kierownicy. Ten stan się utrzymuje do 60km/h, potem jest ok.

Przed chwilą wróciłem z diagnostyki - wszystko jest niby ok - od spodu wygląda to naprawdę ok - auto ma przejechane 65kkm.

Gdy odpuszczam gaz problem jakby znika, delikatne przyspieszanie w zakresie 40-60 powoduje te drgania.

Mój typ to przeguby - któryś z nich albo niewyważone koło, ale ja tam się nie znam.

Aaa i delikatnie ściąga w prawo - nie wiem czy to ma znaczenie, ale tak się dzieje.

Piszcie jak coś wam wpadnie do głowy - jeździć z tym się da, ale chciałbym to zrobić, żeby coś gorszego przez to nie wyszło wink.gif

Napisano
  • Autor

> Półoś.

Orientujesz jak bardzo drogo będzie? grinser006.gif

Napisano

Moje typy:

-przegub wew.

Ew. sprawdzic kolo pasowe,bo prawe przednie kolo sugeruje,ze moze to to.CRV,ogolnie diesel hondy mialy problem z powodu rozwulkanizowania sie gumy na tym kole,byla akcja serwisowa (z wymiana kola badz dolozeniem oslony).

Chociaz 2009 rok w sumie juz nie powinien miec z tym problemow.

Moze miala twoja crv jakas przygode prawa przednia strona i dlatego cos sie skrzywilo?

Napisano

> Orientujesz jak bardzo drogo będzie?

W Vito zapłaciłem 300 za półoś i 500 robocizna (od cholery roboty było), nie wiem jak u Ciebie.

Napisano

> Orientujesz jak bardzo drogo będzie?

W przypadku crv,do ktorej zamiennikow jest jeszcze jak na lekarstwo,tanio nie bedzie.