Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki/tarcze - corolla e12

Featured Replies

Napisano

po nadspodziewanie krótkim czasie wys...ły mi się klocki i tarcze z tyłu w mojej rolce. dwa lata temu wymieniałem w norauto całość tylnego układu hamulcowego (w międzyczasie zrobiłem ok 25 - 28 tysięcy km) a tarcz i klocków już nie widać yikes.gif chyba mnie orżnęli w norauto, albo TRW/Lucass (chyba taki zestaw otrzymałem) do niczego się nie nadaje i nie wytrzymuje 30 tysięcy km...

stąd pytanie, hamulce będe robił już raczej sam, więc które klocki/tarcze polecicie (marka/model), co by dobre i tanie były smile.gif

a przy okazji nie piszczały i nie znikały w tempie szybszym niż jazda...

z góry dzięki

Napisano

tarcze gładkie ATE+klocki Mintex (czarne)

Napisano

Jakby co odradzam w tym względzie cokolwiek boscha... piszcząca masakra... sick.gif

Napisano

> TRW/Lucass

> (chyba taki zestaw otrzymałem) do niczego się nie nadaje i nie wytrzymuje 30 tysięcy km...

jak dla mnie miedzy 30 tys km a nic jest pewna roznica.

zanim zaczniesz na kims psy wieszac upewnij sie ze z zaciskami i prowadnicami jest wszystko ok.

poza tym nie wiem jak tojota ale niektore auta zzeraja szybciej klocki/tarcze z tylu niz z przodu

Napisano

> po nadspodziewanie krótkim czasie wys...ły mi się klocki i tarcze z tyłu w mojej rolce. dwa lata

> temu wymieniałem w norauto całość tylnego układu hamulcowego (w międzyczasie zrobiłem ok 25 -

> 28 tysięcy km) a tarcz i klocków już nie widać chyba mnie orżnęli w norauto, albo TRW/Lucass

> (chyba taki zestaw otrzymałem) do niczego się nie nadaje i nie wytrzymuje 30 tysięcy km...

> stąd pytanie, hamulce będe robił już raczej sam, więc które klocki/tarcze polecicie (marka/model),

> co by dobre i tanie były

> a przy okazji nie piszczały i nie znikały w tempie szybszym niż jazda...

> z góry dzięki

ATE, Ferrodo + TRW i będziesz zadowolony. Od biedy klicki lukasa też mogą być chociaż mi odradzali bo zamiast ścierać sie klocek, "ścierała" się tarcza 270751858-jezyk.gif

Brat ma e12, robił klocki i tarcze, przejechał chyba tyle co Ty czyli ok 25kkm i nie widzi zużycia. Jeszcze możesz mieć taki "wałek" jak jak że wyrzucałem nowe klocko po 5tyś km....wymieniłem przewody gumowe i mam święty spokój(jak narazie wink.gif ). Może to też być u Ciebie powodem, nie droga wymiana a zapomina się o przewodach przy wymianie klocków i tarcz