Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autobus się zepsuł. Sprawdź tempomat :(

Featured Replies

Napisano

Jadę sobie dzisiaj do pracy na tempomacie a tu autko zwalnia a na wyświetlaczu W PAMIĘCI 100km/h. Przyciski tempomatu nic nie zmieniały i pojawiło sie sprawdź tempomat i usterka elektroniki.

Na razie udało mi sie MaxiTestem odczytać, że był błąd korelacji styków A i B pedalu hamulca.

Tempomat zadzialał po skasowaniu. Zobaczymy co bedzie w drodze powrotnej.

Napisano

> Jadę sobie dzisiaj do pracy na tempomacie a tu autko zwalnia a na wyświetlaczu W PAMIĘCI 100km/h.

> Przyciski tempomatu nic nie zmieniały i pojawiło sie sprawdź tempomat i usterka elektroniki.

> Na razie udało mi sie MaxiTestem odczytać, że był błąd korelacji styków A i B pedalu hamulca.

> Tempomat zadzialał po skasowaniu. Zobaczymy co bedzie w drodze powrotnej.

A co ma być, jak się zacznie powtarzać to stycznik hamulca do wymiany smile.gif

Napisano

> Jadę sobie dzisiaj do pracy na tempomacie a tu autko zwalnia a na wyświetlaczu W PAMIĘCI 100km/h.

> Przyciski tempomatu nic nie zmieniały i pojawiło sie sprawdź tempomat i usterka elektroniki.

> Na razie udało mi sie MaxiTestem odczytać, że był błąd korelacji styków A i B pedalu hamulca.

> Tempomat zadzialał po skasowaniu. Zobaczymy co bedzie w drodze powrotnej.

jop gdzieś wyczytałem że potrafi się jakiś babol wyświetlić jak się dwa przyciski na raz zewrą ok.gif więc przypuszczam że pierdoła ok.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

Mam nadzieje, że to tylko czujnik, bo jak dotąd maszyna sprawowala sie kuturalnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Mam nadzieje, że to tylko czujnik, bo jak dotąd maszyna sprawowala sie kuturalnie

Dojechałem do domu i wszystko gra. Czyli był foch. Mam nadzieję.

Napisano

> Dojechałem do domu i wszystko gra. Czyli był foch. Mam nadzieję.

jak spisuje się ten soft ?

to jest to samo ?

http://allegro.pl/maxiecu-renault-obd2-hit-2013-dawniej-maxitest-i3681771774.html

jakieś wymagania co do sprzętu bo może bym sobie netbooka zintegrowałem do tego zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak spisuje się ten soft ?

> to jest to samo ?

> http://allegro.pl/maxiecu-renault-obd2-hit-2013-dawniej-maxitest-i3681771774.html

> jakieś wymagania co do sprzętu bo może bym sobie netbooka zintegrowałem do tego

To jest to właśnie.

Można odczytać błędy poszczególnych modułów i skasować. Właściwie to tyle. U mnie działa pod Win 7, ale lepiej działa nna wirtualnym XP. Nie wiem czemu.

W sumie to kilka aut zdiagnozowałem czyli się zwrócił (mam wersję pełną - nie tylko Renault)

Napisano

> To jest to właśnie.

> Można odczytać błędy poszczególnych modułów i skasować. Właściwie to tyle. U mnie działa pod Win 7,

> ale lepiej działa nna wirtualnym XP. Nie wiem czemu.

> W sumie to kilka aut zdiagnozowałem czyli się zwrócił (mam wersję pełną - nie tylko Renault)

qrde może pomyśle nad tym hmm.gif ciekawe czy jest jakaś alternatywa na to hmm.gif też miałeś taki zestaw soft plus kabel ?

Napisano
  • Autor

> qrde może pomyśle nad tym ciekawe czy jest jakaś alternatywa na to też miałeś taki zestaw soft

> plus kabel ?

Kabel z ELM327 miałem już dawno. Kupiłem soft do wszystkich w ramach zakupu grupowego na forum megane.com.pl Było troche taniej.

Napisano

> A co ma być, jak się zacznie powtarzać to stycznik hamulca do wymiany

ostro! kolejowa nomenklatura grinser006.gif

Napisano

> ostro! kolejowa nomenklatura

Nie, elektryczno/elektroniczną, w obcym to to samo jest switch smile.gif