Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zawieszenie gwintowane, mcpcherson a3

Featured Replies

Napisano

Witam,

jako że jestem w kropce mam pytanie czy mocowanie sprężyny pozycja nr 25 z obrazka różni się od siebie w sensie seria vs gwint?

Mechanicy mi się upierają że na pewno się różni bo jest inna średnica spinga a przedstawiciel bilsteina/hr zapiera się że nigdy takie coś u nich nie występowało i że średnica jest jak w seryjnym

b4755c1e448806a6m.jpg

I przy okazji jaka jest szansa że od wywalonego tego elementu jest luz na kierownicy 1-2cm confused.gif

Napisano

> Witam,

> jako że jestem w kropce mam pytanie czy mocowanie sprężyny pozycja nr 25 z obrazka różni się od

> siebie w sensie seria vs gwint?

> Mechanicy mi się upierają że na pewno się różni bo jest inna średnica spinga a przedstawiciel

> bilsteina/hr zapiera się że nigdy takie coś u nich nie występowało i że średnica jest jak w

> seryjnym

> I przy okazji jaka jest szansa że od wywalonego tego elementu jest luz na kierownicy 1-2cm

zakładałem gwint Eibacha i Bilsteina i za każdym razem ten element przekładaliśmy z serii

Jesli masz luz na kierownicy to sprawedz czy górne mocowania są dobrze złożone i czy górne talerzyki nie sa uszkodzone

Napisano
  • Autor

> zakładałem gwint Eibacha i Bilsteina i za każdym razem ten element przekładaliśmy z serii

> Jesli masz luz na kierownicy to sprawedz czy górne mocowania są dobrze złożone i czy górne

> talerzyki nie sa uszkodzone

no to super frown.gif założyłem stary średnio sprawny gwint bo twierdzili że nawet z poprzedniego gwintu to nie pasuje.

No nic podrzucę na serwis do bilsteina obiecali że sprawdzą kolumny i ew. dorobią co trzeba.

Dzieki za informację

Napisano

> Witam,

> jako że jestem w kropce mam pytanie czy mocowanie sprężyny pozycja nr 25 z obrazka różni się od

> siebie w sensie seria vs gwint?

> Mechanicy mi się upierają że na pewno się różni bo jest inna średnica spinga a przedstawiciel

> bilsteina/hr zapiera się że nigdy takie coś u nich nie występowało i że średnica jest jak w

> seryjnym

> I przy okazji jaka jest szansa że od wywalonego tego elementu jest luz na kierownicy 1-2cm

Do octavii zakladalem gwint FK i ten element seryjny poszedl pasuje p&p

Napisano

a nie miales w gwincie talerzyków ??

bo sam pierwsze slysze aby talerzyki springa zakladac z serii

582b10d649b0c0d6m.jpg

a jezdzilem i zakladalem juz kilka gwintow i nigdy zamiennie nie uzywalem talerzyków

Napisano
  • Autor

> a nie miales w gwincie talerzyków ??

> bo sam pierwsze slysze aby talerzyki springa zakladac z serii

> a jezdzilem i zakladalem juz kilka gwintow i nigdy zamiennie nie uzywalem talerzyków

Miałem tylko pewien fachowiec nie skręcił kolumny i je trafiło w sensie maja 1cm luzu na skręconej kolumnie.

Napisano

przecież mc person do zlozenia jest prosty jak budowa cepa no chyba ze to cap sklada sick.gif to czemu jesli Ci sam to spier.. to niech sie produkuje i dorabia czesci skoro miales caly zestaw grinser006.gif

Napisano
  • Autor

poprzedni fachowiec.. jak mu udowodnie ze pol roku temu nie skrecił. Pozostaje szukać jakiegoś tokarza niech to dorobi bo chwiliwo wrzuciłem Ta texnics i w porównaniu do bilsteina to jest masakra shocked.gif

Napisano

noo teraz to faktycznie pozamiatane

ale jak piszesz ze masz TA-syfixa to moze z niego talerzyki przelozysz ?? jak chcesz to mam w piwnicy gwint fk [ten ze zdjecia] mysle ze srednice bedzie mialo takie same jak bil i inne gwinty

Napisano
  • Autor

> noo teraz to faktycznie pozamiatane

> ale jak piszesz ze masz TA-syfixa to moze z niego talerzyki przelozysz ?? jak chcesz to mam w

> piwnicy gwint fk [ten ze zdjecia] mysle ze srednice bedzie mialo takie same jak bil i inne

> gwinty

Nie podejdzie bo bilsteiny maja gruby tłłok mad.gif

Napisano

a podasz mi jaka masz srednice sztycy w bilach ??

Napisano
  • Autor

Więc tak średnica otworu w miseczce 20mm

39ab2ef70a123ffcm.jpg

Ale po fachowym demontażu co nie do końca widac na foto myślę że są już na smietnik (żabka trzymał tłok a odkręcał penumatem jak się okazało)

761906d0fcc99048m.jpg

Napisano

> Więc tak średnica otworu w miseczce 20mm

> Ale po fachowym demontażu co nie do końca widac na foto myślę że są już na smietnik (żabka trzymał

> tłok a odkręcał penumatem jak się okazało)

pomyslowosc mechanikow mnie rozpier.... facepalm%5B1%5D.gif

tylko nie kumam po co to zaba lapal [widac na foto] jak to wszystko da sie z pneumata bez uszkodzen rozlozyc

20.GIF

Edit :

to masz srednice sztycy tak jak u mnie

623fe8c1cb485a95m.jpg