Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

boguslawski.org.pl

Featured Replies

Napisano

Mają do sprzedaży Burgmana (i to nie jednego) z 2010roku, za 2/3 ceny. W ogóle mają wiele sprzętów z tego rocznika a i starsze się trafiają. Ktoś się interesował? Jak oni to robią i co się traci na takim zakupie?

Napisano

> Mają do sprzedaży Burgmana (i to nie jednego) z 2010roku, za 2/3 ceny. W ogóle mają wiele sprzętów

> z tego rocznika a i starsze się trafiają. Ktoś się interesował? Jak oni to robią i co się

> traci na takim zakupie?

masz tylko gwarancję u pana bogusławskiego. a żeby miec tą gwarancję to pan bogusławski każe robic przeglady w ASO danej marki.

miałem taki przypadek że klient kupił quada w podobnej do pana bogusławskiego firmie i padło mu wspmaganie... wiec klient dostał przykaz żeby wstawic do ASO i naprawiac... quad został naprawiony ale bez opłacenia faktury nie został wydany. klient sie z lekka wkur...ił bo pan "importer" zechciał uregulowac fakturę po miesiącu....

chyba nie musze mówic co znaczy miesiąc bez quada w okresie letnim...

druga sprawa to taki pan "importer" nie poinformuje cię o akcjach serwisowych bo musiałby to zrobic za własne pieniądze. np w an400 (lub w mniejszym) o ile pamietam była akcja serwisowa zwiazana z głośną pompą paliwa...

w gsxr1000 była akcja zwiazana z modułem zapłonowym (ok3500zł) i z zaworem ISC...

wybór należy do ciebie...

a który burgman cie interesuje?

Napisano

Z tego co słyszałem to trzeba serwisować u niego, czyli jakby on daje gwarancje, ale to tylko zasłyszane jest. Jak jest na prawdę to zadzwoń do niego i się dowiedz (spoko gościu, znam go bo trenujemy to samo).

Napisano

Spojrz na temat z drugiej strony - nie jeżdżone 3letnie moto za 2/3 ceny. Ile kosztuje używka z rynku? Też pewnie w okolicach 2/3 wartości nowego (strzelam, nie śledzę cen ok.gif), a kupujesz kota w worku.

Napisano
  • Autor

> masz tylko gwarancję u pana bogusławskiego. a żeby miec tą gwarancję to pan bogusławski każe robic

> przeglady w ASO danej marki.

> miałem taki przypadek że klient kupił quada w podobnej do pana bogusławskiego firmie i padło mu

> wspmaganie... wiec klient dostał przykaz żeby wstawic do ASO i naprawiac... quad został

> naprawiony ale bez opłacenia faktury nie został wydany. klient sie z lekka wkur...ił bo pan

> "importer" zechciał uregulowac fakturę po miesiącu....

> chyba nie musze mówic co znaczy miesiąc bez quada w okresie letnim...

> druga sprawa to taki pan "importer" nie poinformuje cię o akcjach serwisowych bo musiałby to zrobic

> za własne pieniądze. np w an400 (lub w mniejszym) o ile pamietam była akcja serwisowa zwiazana

> z głośną pompą paliwa...

> w gsxr1000 była akcja zwiazana z modułem zapłonowym (ok3500zł) i z zaworem ISC...

> wybór należy do ciebie...

> a który burgman cie interesuje?

No to nieciekawie z takim serwisowaniem, mam serwis Suzuki dosłownie obok domu i wolałbym jak już mieć pretensje do nich a nie przez pośredników

Mnie interesuje na przykład taki:

http://boguslawski.otomoto.pl/suzuki-burgman-an-400-abs-le-2010-nowy-M3826526.html

Szukam jakiegoś AN 400 z ABS, bezwypadkowy albo po małej szkodzie ale przed naprawą, z przebiegiem do 20 tys. Wiem ile to mnie będzie kosztować i teoretycznie jest jakiś sens w dołożeniu paru tysięcy i zakupie pewniaka.

Napisano
  • Autor

> Spojrz na temat z drugiej strony - nie jeżdżone 3letnie moto za 2/3 ceny. Ile kosztuje używka z

> rynku? Też pewnie w okolicach 2/3 wartości nowego (strzelam, nie śledzę cen ), a kupujesz

> kota w worku.

używka stoi w okolicach połowy wartości nowego-nowego a pomiędzy nią a "bogusławskim" jest różnica z 7 tysięcy. Z drugiej strony ażeby kupić "bogusławskiego" to trzeba wyłożyć o połowę więcej niż na używany spineyes.gif

Ma to sens ale też i nie ma bo rocznika świeżego ten sprzęt nie posiada już w dniu zakupu a przebieg przykładowo nakręcę ze 20 tys. w dwa lata i jakakolwiek przewaga nad innymi używkami z rynku przestaje istnieć. Tyle, że mam luksus bycia pierwszym, który pierdnie w kanapę i bezawaryjna jazda niepołączona z niespodziankami zakupu sprzętu po kimś.

Napisano

> używka stoi w okolicach połowy wartości nowego-

Gdzie sprzedają trzyletnie moto w cenie 50% wartości nowego? blush.gif

Napisano
  • Autor

> Gdzie sprzedają trzyletnie moto w cenie 50% wartości nowego?

Cena nowego Burgmana ze strony Suzuki to 31.500- 33.000. Nie znajdziesz czegoś z 2010 za około 16.000? Zasadniczo tak się cenią ale problem jest w tym, że jest ich bardzo mało a jak ja mam jeszcze upodobania co do koloru i wymóg ABS to nie ma co kupić

Napisano

> Cena nowego Burgmana ze strony Suzuki to 31.500- 33.000. Nie znajdziesz czegoś z 2010 za około

> 16.000? Zasadniczo tak się cenią ale problem jest w tym, że jest ich bardzo mało a jak ja mam

> jeszcze upodobania co do koloru i wymóg ABS to nie ma co kupić

cena ze strony to nie cena transakcyjna wink.gif

pogadaj z suzuki, które masz obok ok.gif

Napisano
  • Autor

> cena ze strony to nie cena transakcyjna

> pogadaj z suzuki, które masz obok

Gadałem z nimi ze dwa lata temu jak nie było mnie jeszcze stać na obecny zakup a mocno chciałem jeździć i jakieś Kymco mi po głowie chodziło. Na allegro i otomoto było sporo w okolicach 13 tysięcy z "wadą" w postaci starszego rocznika. Oni się tym nie zajmowali, namawiali mnie na nówkę w normalnej cenie z korzystnym finansowaniem brakującej kwoty. Ile by nie zeszli z ceny Burgmana to nie mam co marzyć o zakupie nowego od dilera.

Napisano

> jak bardzo sie pomyliłem...?

Rozwin biglaugh.gif

wink.gif