Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chwilowy brak mocy

Featured Replies

Napisano

od piątku mam problem z moim stilo. Zaczęło się od tego ,że jak wracałęm do domu to w pewnym momencie auto przestało reagować na gaz, tj. po wrzuceniu luzu obrotomierz wskazał 2tys obrotów i nic dalej, po kilku minutach i wciśnięciach gazu wszystko wróciło do normy, potem znowu to samo, sobota cały dzień to brak mocy, moc i tak wkoło. W niedzielę zapalił ok., ale po wciśnięciu gazu obroty maksymalne to 1800 , po chwili wszystko ok., niedziela to samo. Przy braku mocy kopci strasznie na biało i chodzi jakby dwa cylindry nie działały. FES nie wykazuje żadnych błędów, EGR zaślepiony . CO mu jest?Najgorsze jest to, że codzien musze dojechać 30 km do pracy a jest tylko jedno auto w rodzinie

Napisano

a sprawdzałeś czy oleju, albo płynu w chłodnicy nie przybyło/ubyło?

Napisano

Jedź do aso fiata niech badają , gdybanie spowoduje ,że wydasz 10tyś na każdą możliwą część grinser006.gif

Napisano

brak mocy i kopcenie na bialo = kiedys w tranzicie na budowie filtr powietrza przytkalo mi folia strecz. grinser006.gif Auto umarlo w 5 sec. Po wyjeciu z "wdechu" 2 metrow jakiegos szajsu auto pojechalo jak gdyby nigdy nic

Mam nadzieje ze jakas bzdurka cie meczy i rozwiazanie bedzie banalne - tylko wystarczy na nie trafic icon_rolleyes.gif

Napisano

> brak mocy i kopcenie na bialo = kiedys w tranzicie na budowie filtr powietrza przytkalo mi folia

Chyba na czarno.

Napisano

> Chyba na czarno.

pamietam jak dzis ze wyskoczylem zza kolka zerkac pod auto czy juz cale chlodziwo auto wyzygalo , bo bylem swiecie przekonany ze uklad chlodzenia postanowil wyjsc z auta - taka chmura byla wink.gif Bialego - slowo harcerza grinser006.gifganja.gif

Napisano

> pamietam jak dzis ze wyskoczylem zza kolka zerkac pod auto czy juz cale chlodziwo auto wyzygalo ,

> bo bylem swiecie przekonany ze uklad chlodzenia postanowil wyjsc z auta - taka chmura byla

> Bialego - slowo harcerza

No cóż.

Byłem przekonany,że nie pełne spalanie/czarny dym/ powodowane jest nadmiarem paliwa lub brakiem powietrza/czytaj tlenu/.

Napisano

> Po odpieciu przeplywomierza bez zmian

Bardzo podobne "wariacje" miałem u siebie.Tylko u mnie jest silnik benzynowy.Padnięty był sterownik silnika./częsta przypadłość silnika 1,6/.O padniętych sterownikach w wysokoprężnym nie słyszałem.