Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie elementy wchodzą w skład przedniego nadkola Astry G

Featured Replies

Napisano

Witam

Pytanie jak w tytule smirk.gif . Ponieważ dziś na parkingu jakaś sierota zahaczyła mi samochód tak, że lekko wgiął się przedni prawy błotnik, wypadł reflektor i pół zderzaka się wyczepiło irked.gif. A w związku z tym popękały jakieś plastiki przy przednim nadkolu i jakby pod lampą. Tak zajrzałem z latarką to widać że są to elementy osobno przykręcane. Zaś nigdzie nie można znaleźć jakie to są elementy. Czy ktoś z Szanownych forumowiczów jest może zorientowany jak te elementy się nazywają ??

Napisano

Skoro wypiął się zderzak to na 99% szlak trafił ślizg . Na pewno urwało się "uszko" od nadkola przykręcane do zderzaka na dole, ale z tym da się żyć. Na dole zderzak jest przyczepiony na 3 spinki. Możliwe że zostały tylko wyrwane lub ścięte. Od góry zderzak jest mocowany na dwie spinki ( widoczne po otwarciu maski). One też mogły się tylko wypiąć lub skruszyć.

Co do lampy to poszły wszystkie mocowania czyli dwa uszka od góry i jedno pod spodem. Jak dla mnie to lampa do wymiany.

pzdr

Napisano
  • Autor

> Skoro wypiął się zderzak to na 99% szlak trafił ślizg . Na pewno urwało się "uszko" od nadkola

> przykręcane do zderzaka na dole, ale z tym da się żyć. Na dole zderzak jest przyczepiony na 3

> spinki. Możliwe że zostały tylko wyrwane lub ścięte. Od góry zderzak jest mocowany na dwie

> spinki ( widoczne po otwarciu maski). One też mogły się tylko wypiąć lub skruszyć.

> Co do lampy to poszły wszystkie mocowania czyli dwa uszka od góry i jedno pod spodem. Jak dla mnie

> to lampa do wymiany.

> pzdr

Tak. Lampa oczywiście do wywalenia. Ale chodzi mi o te elementy plastikowe na przedniej części nadkola. Tam są takie jakby plastikowe fartuchy. Właśnie, nigdzie nie mogę znaleźć co to jest.

Napisano

> . Tam są takie jakby plastikowe fartuchy.

Takie coś ?

Napisano
  • Autor

> Takie coś ?

No i sprawa rozwiązana. Okazało się że to nadkole moje popękało na kilka części i na pierwszy rzut okiem wydawało się, że jest ich tam kilka. Że nadkole składa się s kilku elementów.

Tak to jest to nadkole hehe.gif kurcze jak się połamie to i wygląda inaczej. Temat więc zamykam i dziękuję za pomoc i zainteresowanie tematem.