Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

regulacja reflektorów stilo 3D 2003r

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z regulacją reflektorów. Mianowicie świecą tuz przed auto i nie reagują na ustawienie silniczków obojętnie czy na wyświetlaczu są na poz 3 czy 0 ( ustawione na 0), ręczna regulacja też nie reaguje. Od czego zacząć poszukiwanie problemu. Ktoś miał może coś podobnego albo wie jak to ugryźć?

pozdrawiam andre

Napisano

Jako krok nr1 "na ucho" posluchac lamp czy silniczki brzecza wtedy kiedy powinny pracowac.

Napisano
  • Autor

> Jako krok nr1 "na ucho" posluchac lamp czy silniczki brzecza wtedy kiedy powinny pracowac.

Reflektory osłuchane i nie słyszę żeby pracowały. Czyli możliwe że silniczki szlag trafił:/ Duży problem jest żeby Reflektory wyciągnąć?? wiem że trzymają się na 3 śrubach ale czy trzeba zderzak zdejmować czy jest w miare dojście od strony nadkola??

Napisano

Nie trzeba zdejmować reflektorów żeby wymienić silniczki.

Napisano
  • Autor

> Nie trzeba zdejmować reflektorów żeby wymienić silniczki.

To mnie ucieszyło:) Tak więc musze je namierzyć w obudowie i zobaczyć czy dochodzi do nich w ogóle prąd. Widziałem w obudowie dużą okrągłą wtyczkę ona jest tylko zasilająca żarówki czy silniczek również. Przeglądam instrukcję w PDF'ie i nie mogę znaleźć

Napisano

Chyba najprościej będzie wyjąć wtyczkę z silniczka i na niej sprawdzić smile.gif

Napisano
  • Autor

> Chyba najprościej będzie wyjąć wtyczkę z silniczka i na niej sprawdzić

to w środę obadam i jakby co to jeszcze będę pytał smile.gif

Napisano

> to w środę obadam i jakby co to jeszcze będę pytał

masz garaz ? masz zwinne rece ?

to dwie istotne informacje czy isc w strone rwania zderzaka czy nurkowanie pod blokiem i lowienie silniczkow z lampy wink.gif

ps. da sie to zrobic pod blokiem tylko trzeba troszke sie pogimnastykowac. To wsztstko zalezy czy jestes mlody zwinny czy dlubak amator ktory znika na pol dnia w garage hehe.gif Sama w sobie usterka prosta do naprawy - tylko dostep klopotliwy

Napisano
  • Autor

> masz garaz ? masz zwinne rece ?

> to dwie istotne informacje czy isc w strone rwania zderzaka czy nurkowanie pod blokiem i lowienie

> silniczkow z lampy

> ps. da sie to zrobic pod blokiem tylko trzeba troszke sie pogimnastykowac. To wsztstko zalezy

> czy jestes mlody zwinny czy dlubak amator ktory znika na pol dnia w garage Sama w sobie

> usterka prosta do naprawy - tylko dostep klopotliwy

Trafiłeś:-) jak znikne w garazu rano to wychodze wieczorem:-P czyli będzie łatwiej ściągnąć zderzak? Podpowiedź jakaś na temat rozmieszczenia śrub mogę liczyć?

Napisano

> Trafiłeś:-) jak znikne w garazu rano to wychodze wieczorem:-P czyli będzie łatwiej ściągnąć

> zderzak? Podpowiedź jakaś na temat rozmieszczenia śrub mogę liczyć?

Zts wyżej. ....

Są tam 2 linki z dokładnym opisem.

Jak już pisali... wymiana z góry bez problemu.

Robota jak z wymianą żarówki.

Napisano

> Trafiłeś:-) jak znikne w garazu rano to wychodze wieczorem:-P czyli będzie łatwiej ściągnąć

> zderzak? Podpowiedź jakaś na temat rozmieszczenia śrub mogę liczyć?

zderzak jak zderzak... troche z dolu , troche z gory, troche za nadkolami... generalnie ze 20 srub zardzewialych zasyfionych .. dlubania az nadto. troche jak strzelanie z armaty do wrobla . Ja bym robil w opcji na nurka