Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szkoda z oc a samochod zastepczy

Featured Replies

Napisano

witam

jak teraz jest z samochodem zastepczym na czas naprawy w przypadku likwidacji szkody z oc?

naprawy blacharsko/lakierniczej wymagaja jedne z drzwi a co za tym idzie musze zostawic samochod w serwisie a bez samochodu jak bez reki

doczytalem ze ponoc teraz niezaleznie od tego do czego samochod uzywany (w moim przypadku uzytek prywatny) w przypadku szkody z oc na czas naprawy nalezy mi sie autko zastepcze ktorego koszt pokrywany jest z polisy oc sprawcy

czy w rzeczywistosci tak jest czy jednak ubezpieczalnie robia schody?

Napisano

Znajdź w swojej okolicy wypożyczalnie, która sama ściąga pieniądze od ubezpieczyciela......

Nie zapłacisz ani złotówki wink.gif

Napisano
  • Autor

> Znajdź w swojej okolicy wypożyczalnie, która sama ściąga pieniądze od ubezpieczyciela......

> Nie zapłacisz ani złotówki

wlasnie o taki wariant mi chodzi - nie mam czasu ani ochoty samemu sie tym zajmowac

wyslalem maila do ubezpieczalni sprawcy z zapytaniem o samochod zastepczy - moze maja jakies "wlasne" wypozyczalnie - to tez mi odpowiada

a swoja droga za naprawe blacharsko/lakiernicza drzwi zaproponowali mi 530 zl - w sumie i tak ile wyliczyli do wyplaty malo mnie obchodzi bo samochod bede oddawal do bezgotowkowej naprawy

Napisano

> wlasnie o taki wariant mi chodzi - nie mam czasu ani ochoty samemu sie tym zajmowac

> wyslalem maila do ubezpieczalni sprawcy z zapytaniem o samochod zastepczy - moze maja jakies

> "wlasne" wypozyczalnie - to tez mi odpowiada

ubezpieczyciele z reguły unikają jak ognia wypłaty pieniędzy na auto zastępcze , przynajmniej mam takie doświadczenia....

Zadzwoń do jakiejś wypożyczalni najlepiej i zapytaj czy sami się rozliczają z ubezpieczycielem.

> a swoja droga za naprawe blacharsko/lakiernicza drzwi zaproponowali mi 530 zl - w sumie i tak ile

> wyliczyli do wyplaty malo mnie obchodzi bo samochod bede oddawal do bezgotowkowej naprawy

jak wypożyczysz samochód zastępczy, bardzo sprawnie i szybko ubezpieczyciel zaakceptuje naprawe , byle jak najmniej zapłacić za wypożeczenie auta wink.gif

Napisano

mu sie tym zajmowac

> wyslalem maila do ubezpieczalni sprawcy z zapytaniem o samochod zastepczy - moze maja jakies

> "wlasne" wypozyczalnie - to tez mi odpowiada

Nie rób tego błędu. Bierz auto z cesją wierzytelności tak jak Ci juz napisano

Napisano

> witam

> jak teraz jest z samochodem zastepczym na czas naprawy w przypadku likwidacji szkody z oc?

> naprawy blacharsko/lakierniczej wymagaja jedne z drzwi a co za tym idzie musze zostawic samochod w

> serwisie a bez samochodu jak bez reki

> doczytalem ze ponoc teraz niezaleznie od tego do czego samochod uzywany (w moim przypadku uzytek

> prywatny) w przypadku szkody z oc na czas naprawy nalezy mi sie autko zastepcze ktorego koszt

> pokrywany jest z polisy oc sprawcy

> czy w rzeczywistosci tak jest czy jednak ubezpieczalnie robia schody?

Panek pracowałem jakiś czas temu mogę polecić

Napisano
  • Autor

> mu sie tym zajmowac

> Nie rób tego błędu. Bierz auto z cesją wierzytelności tak jak Ci juz napisano

piszac "wlasne" mialem na mysli wypozyczalnie ktore maja moze jakas umowe z ubezpieczycielem i miedzy soba bez angazowania mojej kasy - bezgotowkowo zalatwia sprawe

chce generalnie sprawe zalatwic w sposob "prosze bardzo to numer szkody oraz kontakt do ubezpieczalni" i tyle

Napisano

> piszac "wlasne" mialem na mysli wypozyczalnie ktore maja moze jakas umowe z ubezpieczycielem i

> miedzy soba bez angazowania mojej kasy - bezgotowkowo zalatwia sprawe

> chce generalnie sprawe zalatwic w sposob "prosze bardzo to numer szkody oraz kontakt do

> ubezpieczalni" i tyle

Ja korzystałem z Sixt. W Lublinie też jest: http://pl.sixt.com/other-services/program-auto-zastepcze/program-auto-zastepcze-lublin/?L=8

mar00ha

Napisano

> witam

> jak teraz jest z samochodem zastepczym na czas naprawy w przypadku likwidacji szkody z oc?

> naprawy blacharsko/lakierniczej wymagaja jedne z drzwi a co za tym idzie musze zostawic samochod w

> serwisie a bez samochodu jak bez reki

> doczytalem ze ponoc teraz niezaleznie od tego do czego samochod uzywany (w moim przypadku uzytek

> prywatny) w przypadku szkody z oc na czas naprawy nalezy mi sie autko zastepcze ktorego koszt

> pokrywany jest z polisy oc sprawcy

> czy w rzeczywistosci tak jest czy jednak ubezpieczalnie robia schody?

Idz do Express na Bursaki, pewnie bezgotówkowo to załatwisz.