Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wydech+strumienica

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.Mam Pytanie czy ktoś ma zamontowaną strumienicę i wydech sportowy w Palio 1,2 8v.Jeśli tak to czy jest odczuwalny wzrost mocy itp.JAki wydech najlepiej pasujedo Palio 1,2 .

Napisano

Ja nie mam i nie planuje. Ten silnik jest i tak już zdrowo wyśilony więc nie warto w nim dłubać. Jednym słowem każda wydana złótówka na strumienice itp to wywalona kasa w błoto bo nie odczujesz żadnej różnicy.

Napisano

Czy ja wiem czy wysilony... chuopaki z centomanii mają takie motorki które mają grubo ponad 100 KM...

Napisano

Tylko ich silniki nie wytrzymają większych przebiegów, a to sie chyba liczy.

Napisano

Ja tam niewiem, nowy jestem grinser006.gif ale wydech + strumiennica o ile wogóle coś da to napewno diametralnie nie skróci żywotności silnika. Pozdro.

Napisano

> Witam wszystkich.Mam Pytanie czy ktoś ma zamontowaną strumienicę i

> wydech sportowy w Palio 1,2 8v.Jeśli tak to czy jest odczuwalny

> wzrost mocy itp.JAki wydech najlepiej pasujedo Palio 1,2 .

Generalnie nie daje to nic, jesli wydech nie jest dedykowany do konkretnego auta, no i oczywiscie modyfikacja wydechu jest scisle zwiazana z modyfikacja dolotu. Zmiany tylko jednego z tych ukladow nie daja dobrych rezultatow. Zastapienie kata strumienica moze nawet obnizyc moc. Ogolnie, jesli chcesz zyskac na mocy, to musialbys zrobic konkretne i niestety kosztowne modyfikacje. Jesli np. chcialbys poprawic dzwiek, to oczywiscie, juz najzwyklejszy stozek wystarczy, czy tam np. jakis tlumik koncowy. Na przyrosty mocy jednak nie ma co liczyc w taki sposob...

Napisano

> Generalnie nie daje to nic, jesli wydech nie jest dedykowany do

> konkretnego auta, no i oczywiscie modyfikacja wydechu jest

> scisle zwiazana z modyfikacja dolotu. Zmiany tylko jednego z

> tych ukladow nie daja dobrych rezultatow. Zastapienie kata

> strumienica moze nawet obnizyc moc. Ogolnie, jesli chcesz zyskac

> na mocy, to musialbys zrobic konkretne i niestety kosztowne

> modyfikacje. Jesli np. chcialbys poprawic dzwiek, to oczywiscie,

> juz najzwyklejszy stozek wystarczy, czy tam np. jakis tlumik

> koncowy. Na przyrosty mocy jednak nie ma co liczyc w taki

> sposob...

Witam!

Zgadzam się - ja mam w Sienie 1.6 16V strumienicę i końcowy - bez stożka (LPG frown.gif ) - poza dźwiękiem mocy raczej nie przybyło.

Pozostaje chip tuning - daje efekty nie tylko w mocy ale i w spalaniu (troche za duże).Kumpel miał - tylko cztery dni!

Napisano

> Ja nie mam i nie planuje. Ten silnik jest i tak już zdrowo wyśilony

> więc nie warto w nim dłubać. Jednym słowem każda wydana złótówka

> na strumienice itp to wywalona kasa w błoto bo nie odczujesz

> żadnej różnicy.

Nie przesadzaj ze silnik 1,2 jest fabrycznie mocno wysilony - wrecz przeciwnie - przy swojej zmyślnej,prostej i wytrzymałej konstrukcji moc około 90-100 km nie jest niczym nadzwyczajnym- fabryczne 73 km to kompromis pomiędzy osiągami a kosztami eksploatacji.Spokojnie można sobie pozwolić na dodatkowe 10-20 km bez strachu o żywotnosć - oczywiście robiąc modyfikacje mądrze z głową a nie przy pomocy majzla i młota oraz gadzetów z pism pseudotuningowych.Pozdrawiam.

Napisano

> Witam wszystkich.Mam Pytanie czy ktoś ma zamontowaną strumienicę i

> wydech sportowy w Palio 1,2 8v.Jeśli tak to czy jest odczuwalny

> wzrost mocy itp.JAki wydech najlepiej pasujedo Palio 1,2 .

Podstawy:

Wydech jest jedną z najważniejszych części osprzętu silnika (w zasadzie elementów silnika) dlatego jakiekolwiek modyfikacje powinny być podparte wiedzą i fachową robotą (hamownia + strojenie ) oraz oczywiscie modyfikacją układu dolotowego.Strumienica wstawiona w niewłaściwym miejscu powoduje spadek mocy i momentu obrotowego silnika - tym samym przynosi efekty odwrotne niż zamierzone.Lepiej zainwestować w dobry olej do silnika,świece i właściwą regulacje zaworów i np: prawidłowe spasowanie kolektora wydechowego z głowicą oraz resztą układu wydechowego -daje to efekty lepsze niz można by to sobie wyobrazić.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.