Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lekko zalane panele

Featured Replies

Napisano

Są pierwsze ofiary mrozu-moje panele. Woda ktora skroplila mi sie na szybie w nocy splynela po parapecie na panele. Niestety tak niefortunnie, ze kapala prosto na laczenie paneli.

Teraz to łączenie jest lekko spuchnięte na dlugosci 15-20 cm. Da sie cos z tym zrobić? Wymiana panela raczej nie wchodzi w grę, bo to środkowy elenent.

Napisano

Nic z tym nie zrobisz. Tylko wymiana.

Krawiec

Napisano

> Są pierwsze ofiary mrozu-moje panele. Woda ktora skroplila mi sie na szybie w nocy splynela po

> parapecie na panele. Niestety tak niefortunnie, ze kapala prosto na laczenie paneli.

> Teraz to łączenie jest lekko spuchnięte na dlugosci 15-20 cm. Da sie cos z tym zrobić? Wymiana

> panela raczej nie wchodzi w grę, bo to środkowy elenent.

220px-Blokschaaf_hout.jpg

i zamalować zlosnik.gif

Napisano

> i zamalować

mlot.gif nie podpowiadaj takich rozwiązań bo ktoś jeszcze tak zrobi....

W temacie paneli zostawić i liczyć że jak doschną to zejdą sie trochę jak nie to zapomnieć o tym skoro wymiana nie wchodzi w grę. Swoją droga zastanawia mnie jak u ciebie z wentylacją skoro tyle pary się skropliło, że panele wstały.

Napisano

. Swoją droga zastanawia mnie jak u ciebie z wentylacją skoro

> tyle pary się skropliło, że panele wstały.

przez całą noc 270747800-sex.gif i okna zaparowały zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Swoją droga zastanawia mnie jak u ciebie z wentylacją skoro

> tyle pary się skropliło, że panele wstały.

Sprawdzana przez kominiarza i jest OK, ale:

- w domu jest tygodniowy dzieciak, więc raczej w grę nie wchodzi dodatkowe wietrzenie przy aktualnych temperaturach,

- dużo się gotuje

i skutek w postaci pary na oknach jest.

Panele wstały nie od ogólnej wilgoci, tylko od tego co się skropliło na szybie, spłynęło po niej i po parapecie i dostało się w szparę między panelami.

Napisano

u mnie w domu w jednym pokoju tak napuchły panele na łączeniu w wyniku wilgoci pod podstawką kwiatka, który jest ustawiony na podłodze.

w drugim pokoju przydarzyło mi się kiedyś zalanie pomieszczenia z instalacji c.o. i zero śladu na panelach. z tą różnicą, że w tym właśnie pomieszczeniu mam panele woskowane na krawędziach i wygląda na to, że lepiej zniosły kontakt z wodą

Napisano

> Są pierwsze ofiary mrozu-moje panele. Woda ktora skroplila mi sie na szybie w nocy splynela po

> parapecie na panele. Niestety tak niefortunnie, ze kapala prosto na laczenie paneli.

> Teraz to łączenie jest lekko spuchnięte na dlugosci 15-20 cm. Da sie cos z tym zrobić? Wymiana

> panela raczej nie wchodzi w grę, bo to środkowy elenent.

Miałem podobnie tylko na mniejszej długości i w miarę świeże. Wziąłem łożysko, najlepiej dużej średnicy, w środek pręt stalowy i całym ciężarem rąk i tułowia starałem się wprasować wybrzuszenie. Trochę pomogło.