Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane II komunikat serwisowy na komputerze pokładowym

Featured Replies

Napisano

Czy może mi ktoś wyjaśnić jak to działa?

Rozumiem, że nie ma osobnego kasowania przeglądów co 30 kkm i osobnego kasowania serwisu olejowego? Jak przychodzi wymiana oleju to kasuje przegląd, kasuje się i pokazuje serwis za 30 kkm odliczając w dół. Potem po ok 7500 km komputer zaczyna znów pokazywać już komunikat CHANGE OIL SOON i wyświetla się kluczyk. Czy może mi ktoś wytłumaczyć po jaka cholereę auto informuje o wymianie oleju już za "TYLKO" 7500 km? I jak to ma sie do odliczania km do przeglądu, które kasuje się po zresetowaniu serwisu olejowego? spineyes.gif

Napisano

a nie było tak, że serwis 30kkm a olej 15kkm ?

kiedys olej tez zalecano co 30kkm, ale pozniej chyba wlasnie zmienili na 15kkm hmm.gif

Napisano

> Jak przychodzi wymiana oleju to kasuje przegląd, kasuje się i pokazuje serwis za 30 kkm

> odliczając w dół.

Ale odlicza też dni.

Serwis jest co przebieg, lub raz w roku.

Napisano
  • Autor

> a nie było tak, że serwis 30kkm a olej 15kkm ?

> kiedys olej tez zalecano co 30kkm, ale pozniej chyba wlasnie zmienili na 15kkm

jeśli jest odliczanie kilometrow od 30 kkm i po jakims tam przebiegu pojawi się komunikat CHANGE OIL SOON to dostępu do odliczania km już nie ma. Jak skasuje serwis to CHANGE OIL SOON juz sie nie pojawia, pojawia się na nowo odliczanie od 30 kkm ale po ok 7500 km znów CHANGE OIL SOON i odliczanie znika. Jakiś kompletny bezsens.

Napisano
  • Autor

> Ale odlicza też dni.

> Serwis jest co przebieg, lub raz w roku.

aaa, a może masz racje, bo kojarze, ze poprzednia wymiana oleju była właśnie ok roku temu i może u mnie działa bardziej czas w tym patencie. No ale z drugiej strony tak czy inaczej przypomnienie o przeglądzie i tak jest zdecydowanie za wczesnie, pali sie chyba już od 2 miesiecy.

Napisano

> przypomnienie o przeglądzie i tak jest zdecydowanie za wczesnie, pali sie chyba już od 2

> miesiecy.

No to sobie skasuj grinser006.gif

IMHO przypomina max. miesiąc przed przeglądem więc może już czas zmienić olej wink.gif

Napisano
  • Autor

> No to sobie skasuj

no skasuj, skasuj, no ale jak już jest takie udogodnienie to chciałbym, żeby działało jak trzeba. U mnie w BMW przypomnienie o serwisie robi sie ok 3 kkm przed serwisem ikonka z zielonej zapala sie na pomarańczową, jak już seriws tuż tuz, albo przekroczony czas to zapala sie na czerwono i jest wszystko jasne.

> IMHO przypomina max. miesiąc przed przeglądem więc może już czas zmienić olej

na pewno nie, mam date i przebieg zapisany na karteczce gdzieś pod maską. Musze dziś sprawdzić.

Napisano

> no skasuj, skasuj, no ale jak już jest takie udogodnienie to chciałbym, żeby działało jak trzeba.

No to ja nic nie poradzę, u mnie działa jak trzeba - nie za wcześnie, nie za późno, w sam raz przypomina żeby się na luzaka umówić na serwis.

Może ktoś grzebał w Clipie i zmienił częstotliwość przypomnień u ciebie?