Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Falowanie obrotów Zafira A

Featured Replies

Napisano

Objaw jest taki że na luzie obroty trochę się podnoszą do ok 900 opadają do normalnych podnoszą się jeszcze lekko kilka razy ( taka malejąca amplituda)i się stabilizują. Myślałem że to przepustnica ale po czyszczeniu nie pomogło. Objaw jest i na gazie i na benzynie. Gdzie szukać przyczyny bo już mi ręce opadają sick.gif

Napisano
  • Autor

> no ale pasuje podać jeszcze jaki silnik

Sorki moja aszybka silnik benzyna 1.8 125 KM z18xe

Napisano
  • Autor

błędów nie ma żadnych, gościu na filmie ma tragedię, u mnie falowanie jest bardzo delikatne i samo ustaje, silnik nie przerywa, chodzi płynnie. Z komentarzy wynika że pół auta musiałbym wymienić, przepływomierz cewkę sondę lambda,świece i filtr powietrza a i tak może się okazać że to nie to frown.gif

Napisano

> błędów nie ma żadnych, gościu na filmie ma tragedię, u mnie falowanie jest bardzo delikatne i samo

> ustaje, silnik nie przerywa, chodzi płynnie. Z komentarzy wynika że pół auta musiałbym

> wymienić, przepływomierz cewkę sondę lambda,świece i filtr powietrza a i tak może się okazać

> że to nie to

a egr masz w tym silniku?

Napisano
  • Autor

> a egr masz w tym silniku?

Nie wiem bo niektóre miały a niektóre nie. Wydaje mi się że nie mam

Napisano
  • Autor

bojów c.d

Po przeczyszczeniu przepustnicy obroty wróciły do normy do czasu aż nie włączę klimy. Auto oddałem teraz do mechanika który wizualnie i na słuch stwierdził że silnik dziwnie chodzi tak jakby rozrząd był przestawiony. Podepnie go pod kompa i zobaczy co jest nie tak. Zaczynam się powoli frustrować yikes.gif

Napisano

> bojów c.d

> Po przeczyszczeniu przepustnicy obroty wróciły do normy do czasu aż nie włączę klimy. Auto oddałem

> teraz do mechanika który wizualnie i na słuch stwierdził że silnik dziwnie chodzi tak jakby

> rozrząd był przestawiony. Podepnie go pod kompa i zobaczy co jest nie tak. Zaczynam się powoli

> frustrować

Sprzęgło sprężarki klimatyzacji do wymiany.

Napisano
  • Autor

> Sprzęgło sprężarki klimatyzacji do wymiany.

Sprawa jest gorsza. Po sprawdzeniu kompresji wyszło że jest przedmuch z 2 do 3 cylindra poszła UPG. Dzisiaj ma być diagnoza czy tylko wymiana uszczelki czy jeszcze zawory do roboty. Na pewno planowanie głowicy

Napisano

> Sprawa jest gorsza. Po sprawdzeniu kompresji wyszło że jest przedmuch z 2 do 3 cylindra poszła UPG.

> Dzisiaj ma być diagnoza czy tylko wymiana uszczelki czy jeszcze zawory do roboty. Na pewno

> planowanie głowicy

jeżeli bierze olej to warto zrobić też zawory

Napisano
  • Autor

> jeżeli bierze olej to warto zrobić też zawory

Olej bierze książkowo poniżej 0,6 l na 1000km przy mocnej autostradowej jeździe, po mieście niezauważalnie