Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o wypowiedzenie ubezpieczenia OC

Featured Replies

Napisano

Witam. kupilem auto na ktorym bylo jeszcze wazne ubezpieczenie ale trzeba bylo zaplacic drugą rate.

pani w ubezpieczalni powiedziala ze wystarczy ze zaplace druga rate, a jak przerejestruje auto na siebie to musze zrobic aneks czy cos w tym stylu....

w miedzy czasie auto sprzedalem bez przerejestrowania na siebie.

teraz moje pytanie czy musze do nich jakos wypowiedziec tą umowe ? (ktora jest na poprzedniego wlasiciela ) moje dane figuruja tylko w danych przelewu za drugą rate

Napisano

> Witam. kupilem auto na ktorym bylo jeszcze wazne ubezpieczenie ale trzeba bylo zaplacic drugą rate.

> pani w ubezpieczalni powiedziala ze wystarczy ze zaplace druga rate, a jak przerejestruje auto na

> siebie to musze zrobic aneks czy cos w tym stylu....

> w miedzy czasie auto sprzedalem bez przerejestrowania na siebie.

> teraz moje pytanie czy musze do nich jakos wypowiedziec tą umowe ? (ktora jest na poprzedniego

> wlasiciela ) moje dane figuruja tylko w danych przelewu za drugą rate

lepiej zglosic sprzedaz auta u ubezpieczyciela

Napisano

> Witam. kupilem auto na ktorym bylo jeszcze wazne ubezpieczenie ale trzeba bylo zaplacic drugą rate.

> pani w ubezpieczalni powiedziala ze wystarczy ze zaplace druga rate, a jak przerejestruje auto na

> siebie to musze zrobic aneks czy cos w tym stylu....

> w miedzy czasie auto sprzedalem bez przerejestrowania na siebie.

> teraz moje pytanie czy musze do nich jakos wypowiedziec tą umowe ? (ktora jest na poprzedniego

> wlasiciela ) moje dane figuruja tylko w danych przelewu za drugą rate

Zgłoś sprzedaż do TU. Jeśli 2 rata nie była opłacona a po tym terminie Ty jeździłeś to policzą Ci tylko za te dni użytkowania. Masz ustawowy obowiązek powiadomienia TU o zbyciu pojazdu 14 dni, sprzedający Tobie zapewne również zgłosił więc TU i tak wie, że jesteś właścicielem, jak nie zgłosisz-mogą dalej wymagać spłacenia zaległości od Ciebie.

Napisano
  • Autor

> Zgłoś sprzedaż do TU. Jeśli 2 rata nie była opłacona a po tym terminie Ty jeździłeś to policzą Ci

> tylko za te dni użytkowania. Masz ustawowy obowiązek powiadomienia TU o zbyciu pojazdu 14 dni,

> sprzedający Tobie zapewne również zgłosił więc TU i tak wie, że jesteś właścicielem, jak nie

> zgłosisz-mogą dalej wymagać spłacenia zaległości od Ciebie.

drugą rate oplacilem ja , na polise poprzedniego wlasciciela.Po 2 miesiacach auto sprzedalem.

Napisalem im maila z zalacznikiem umowy, zobaczymy co odpiszą