Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pcc online?

Featured Replies

Napisano

Witam,

ktos kiedys pisal o zlozeniu pcc od umowy zakupu auta online?

Czy jest jakas oficjalna aplikacja US zeby to zrobic?

Ja znalazlem tylko strone ewnioski.pl, nie wiem czy o to chodzi...

z gory dziekuje za pomoc

Napisano

> Witam,

> ktos kiedys pisal o zlozeniu pcc od umowy zakupu auta online?

> Czy jest jakas oficjalna aplikacja US zeby to zrobic?

> Ja znalazlem tylko strone ewnioski.pl, nie wiem czy o to chodzi...

> z gory dziekuje za pomoc

Z ewniosków to wydrukujesz ale trzeba wysłać i wpłacić kasę na konto do US-tak też można, ale żeby nie płacić za znaczek i nie gonić na pocztę to e-deklaracje.

Napisano

> Witam,

> ktos kiedys pisal o zlozeniu pcc od umowy zakupu auta online?

> Czy jest jakas oficjalna aplikacja US zeby to zrobic?

> Ja znalazlem tylko strone ewnioski.pl, nie wiem czy o to chodzi...

> z gory dziekuje za pomoc

Płaciłem.

e-deklaracje

Tylko pilnuj terminu bo ja spóźniłem się jeden dzień i mnie wzywali do US oslabiony.gif

(podejrzewam że system od razu wywala "na czerwono" gdy przekroczone 14dni)

Napisano

> Z ewniosków to wydrukujesz ale trzeba wysłać i wpłacić kasę na konto do US-tak też można, ale

> żeby nie płacić za znaczek i nie gonić na pocztę to e-deklaracje.

Ja żałuję, że nie wysłałem pocztą PCC. Jak byłem osobiscie to wycenili mi samochód o 7900zł więcej niż za niego zapłaciłem. 140zł w plecy, tak sobie.

Napisano

> Ja żałuję, że nie wysłałem pocztą PCC. Jak byłem osobiscie to wycenili mi samochód o 7900zł więcej

> niż za niego zapłaciłem. 140zł w plecy, tak sobie.

Dokładnie smile.gif Ja 3 l temu się wyleczyłem z chodzenia do nich a sprawie PCC3.

Napisano

> Ja żałuję, że nie wysłałem pocztą PCC. Jak byłem osobiscie to wycenili mi samochód o 7900zł więcej

> niż za niego zapłaciłem. 140zł w plecy, tak sobie.

złożenie Pita PCC on line nie jest wyznacznikiem . jeśli US uzna ,że wartość pojazdu jest większa wezwie klienta w celu złożenia wyjaśnień. Tak wiem , wygoda ,czas ale nie jest 100% gwarancją uznania wartości pojazdu.

Napisano

> złożenie Pita PCC on line nie jest wyznacznikiem . jeśli US uzna ,że wartość pojazdu jest większa

> wezwie klienta w celu złożenia wyjaśnień. Tak wiem , wygoda ,czas ale nie jest 100% gwarancją

> uznania wartości pojazdu.

Racja, ale zawsze jakaś tam szansa istnieje na uniknięcie jawnego oszustwa. A przy okienku nic nie wskórasz i zapłacisz tyle ile musisz.

Napisano

> złożenie Pita PCC on line nie jest wyznacznikiem . jeśli US uzna ,że wartość pojazdu jest większa

> wezwie klienta w celu złożenia wyjaśnień. Tak wiem , wygoda ,czas ale nie jest 100% gwarancją

> uznania wartości pojazdu.

Oczywiście że nie, ale z doświadczenia wiem, że nie podważają tego i tu nie chodzi o parę groszy, bo skoro kumpel dał faktycznie 20 za samochód to czego panocek z okienka mu to zanegował i kazał poprawić na 22, przy online musiałby ten panocek zrobić pismo, nadać je do wysłania, potem dopiero odbyć rozmowę z interesantem, więc widzisz, jak jesteś przy okienku to On jest Sprite, a jak wysyłasz online o Ty jesteś sprite i to on sam sobie musiałby dołożyć roboty, czego prawdopodobnie mu się nie chce robić zlosnik.gif