Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto dla kobiety

Featured Replies

Napisano

Mam kumpelę. Zebrało się jej na zakup auta.

Znajomi polecili jej własnego matiza. Czteroletni, goły (bez klimy i ABS) z przebiegiem.... 13 000 k. (tak ma być). W dodatku ostatni rok nie jeżdżony. Wybiłem jej z głowy tego matiza (nie wiem czy słusznie, ale mi się wydawało że w auto po takiej przerwie i z takim przebiegiem trzeba będzie sporo kasy włożyć żeby jeździło). No więc co w zamian? Cena tak żeby powiedzmy w 14 k ze wszystkim (opłaty i ubezpieczenia i ewentualne naprawy) się zmieścić. Dodam że Matiz jak najbardziej ok (ale IMHO nie ten egzemplarz), ale coś innego?

Napisano

> Mam kumpelę. Zebrało się jej na zakup auta.

> Znajomi polecili jej własnego matiza. Czteroletni, goły (bez klimy i

> ABS) z przebiegiem.... 13 000 k. (tak ma być). W dodatku ostatni

> rok nie jeżdżony. Wybiłem jej z głowy tego matiza (nie wiem czy

> słusznie, ale mi się wydawało że w auto po takiej przerwie i z

> takim przebiegiem trzeba będzie sporo kasy włożyć żeby

> jeździło). No więc co w zamian? Cena tak żeby powiedzmy w 14 k

> ze wszystkim (opłaty i ubezpieczenia i ewentualne naprawy) się

> zmieścić. Dodam że Matiz jak najbardziej ok (ale IMHO nie ten

> egzemplarz), ale coś innego?

Corsa 1.0

Napisano

> Fiat seicento 1.1

true true niech kupuje seicento 20.GIF

Napisano

Kolezanka poprosila mnie o pomoc w zakupie skutera... - wybilem jej to z glowy, ale ze mial byc wczesniej skuter to limit $$ byl 5kzl i w takim limicie trzeba bylo sie zmiescic z autem - wybralismy prawie 12 letnie CC 900i z autentycznym przebiegiem 58kkm - auto jak nowe z salonu wygladalo. i w tej kasie zmiescilo sie z alarmem, wymiana linki recznego i ubezpieczniem. - jest bardzo zadowolona, jezdzi tylko w miescie

Napisano

Starleta. IMO a czy to musi być koniecznie małe auto?? Nie wszystkie kobity lubią małe auta.

Napisano

> Starleta. IMO a czy to musi być koniecznie małe auto?? Nie wszystkie

> kobity lubią małe auta.

Moja żona np. mówi że jak miała by jeździć jakimś małym i mułowatym to woli autobusem wink.gif

Napisano

a ta kumpela jeździła już kiedyś, czy świeżo dostała prawojazdy

Napisano

A może masz jeszcze jakieś inne kryteria, np. wiek auta, wielkość, rodzaj paliwa itp. Za 14 tysiaków można mieć w miarę młode małe autka lub dużo starsze a większe.

Kobitca polecałbym jakiegoś japońca, jeśli to ma być autko tylko na miasto. Ktoś wspominał Starlet - świetny samochodzik, nie wiem tylko jak z rocznikami vs. kasa. Za czymś takim warto się rozejrzeć w Niemczech. Albo jakaś inna Micra, Mitsu Colt, Honda Civic (popularne wśród ścigantów) Mazda 323 lub nieco większa Toyka - Corolla.

Z Europejczyków może warto się zastanowić nad Corsą 1.0 lub 1.2, Astrą F (można kupić końcówkę produkcji), jakimś fałwejem Polo, czy Pełgotem 206/306.

Wybór ogromny, trzebaby zawęzić kryteria poszukiwania.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Ja obstawiam:

Opel Corsa

Peugeot 206

Ford Fiesta

Ford KA

VW Polo

Punto II (fajne na miasto bo 2 tryby wspomagania)

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89678847

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=87339697

Napisano

> Moja żona np. mówi że jak miała by jeździć jakimś małym i mułowatym

> to woli autobusem

To mówi prawie jak ja:) Osobiście lubię duże auta, czuję się w nich bezpieczniej.

BTW. taka lekka starletka z silnikiem 1.3 fajnie lata ok.gif

Napisano

> Hmmm a który rocznik Corsy by był za te pieniądze?

98 - 99 r. z silnikiem 1.0 12V albo troche starsze ale z mocniejszymi silniczkami

Napisano

faktycznie - jak dziewczyna nie ma zapedow motoryzacyjnych, wyscigowych, nie chce sie grzebac w aftku to najlepszym rozwiazaniem bedzie dla niej corsa lub polo smile.gif

no, chyba ze lubi sie polansowac - to niech przejrzy oferte ktora jest na allego w tym przedziale cenowym, zapozna sie z roznymi modelami, zobaczy co jej sie podoba, no a potem to juz zostaje znalezienie odpowiediego egzemplarza - bo 10-cio letni wóz wcale nie musi oznaczac złomu - wszysko zalezy od konkretnych egzemplarzy i ich poprzednich wlascicieli...

ja na poczatku chcialam autko do jazdy, no i sobie kupilam - tanie i ladne, po pol roku stwierdzilam ze zrobilam ogromny blad bo dokladajac pare setek mialabym aftko o ktorym marze a nie zwyklego niczym nie wyrozniajacego sie z tlumu fiaciora - no ale coz czlowiek najlepiej uczy sie na wlasnych bledach no i teraz musze czekac jeszcze rok zeby moc sobie pozwolic na zmiane bolidu...

Napisano

> Znajomi polecili jej własnego matiza. Czteroletni, goły (bez klimy i

> ABS) z przebiegiem.... 13 000 k. (tak ma być). W dodatku ostatni

> rok nie jeżdżony. Wybiłem jej z głowy tego matiza (nie wiem czy

> słusznie, ale mi się wydawało że w auto po takiej przerwie i z

> takim przebiegiem trzeba będzie sporo kasy włożyć żeby

> jeździło). No więc co w zamian? Cena tak żeby powiedzmy w 14 k

> ze wszystkim (opłaty i ubezpieczenia i ewentualne naprawy) się

> zmieścić. Dodam że Matiz jak najbardziej ok (ale IMHO nie ten

> egzemplarz), ale coś innego?

Nie kumam - przebieg 13 tys?

Przebieg o niczym nie swiadczy. Przykładowo ktos kto jezdzi po wawie i robi dziennie 30km (15 w jedna i 15 w druga) w sumie 2 godziny spedza dziennie w aucie. Na trasie w ciagu 2 godzin mozna zrobic 200km. Czyli w pierwsztym przypadku w ciągu 100 dni zrobi 3000 w drugim 20 000. W drugim przypadku auto jezdzi po trasie wiec mniej sie zuzywa (klocki, tarcze, przeguby) i caly czas dobrze sie chlodzi. Z tych dwoch przypadkow wole z wiekszym przebiegiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.