Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi 80 cabrio - opinie, cenne rady?

Featured Replies

Napisano

Panowie mam ochote na cabrio jakiegos prawie klasyka i wpadlo mi do glowy Audi 80 - ogolnie podoba mi sie sylwetka, a jezeli auto nie było dotkniete reka wiejskiego tunera, wydaje mi sie, ze nie odstraszam przechodniow smile.gif

Jakies opinie? Gdzie nie dzwonię dach jest manualny, to standard? Jak z silnikami 2.0 i 2.3 (najczęsciej spotykane)? czy 2.0 115km jest bezkolozyjne? Jak z zawieszeniem i czesciami? Ogolnie zwracac na cokolwiek uwage procz ogolnego stanu technicznego?

Napisano

czy 2.0 115km jest bezkolozyjne?

Prawdopodobnie tak. Mój tata miał kiedyś Audi 100 z tym silnikiem i zerwał mu się pasek. Kolizji raczej nie było smile.gif

Napisano

> Jakies opinie? Gdzie nie dzwonię dach jest manualny, to standard? Jak z silnikami 2.0 i 2.3

> (najczęsciej spotykane)? czy 2.0 115km jest bezkolozyjne? Jak z zawieszeniem i czesciami?

> Ogolnie zwracac na cokolwiek uwage procz ogolnego stanu technicznego?

Wejdź na forum Audi 80 i dowiesz się wszystko, a nawet więcej.

2.3 ma mechaniczny wtrysk i nie lubi LPG, natomiast dźwięk ma genialny ok.gif

Ogólnie im mocniejszy silnik tym lepiej.

Nie bać się V6.

Napisano

miałem B4 cabriolet z silnikiem 2.3. dźwięk super. oczywiscie bez gazu.

patrz żeby przy hydraulicznym dachu działało otwieranie i zamykanie dachu. upierdliwe naprawy jak klękną mikrostyczki. przy ręcznym dachu pokrywa na dach otwiera sie przyciskiem po otwarciu drzwi nad zamkiem. lepiej niech dziala. nie daj sie nabrac na otwieranie pokrywy recznie pod klapkami bo tak nie ma byc.

części eksploatacyjne bez klopotu. jak ma to byc auto na weekendy to szukaj V6 2.8. niestety quattro w nich nie bylo...

fajne i wdzięczne auto jak zadbane. ludzie sie za nim oglądają . ja miałem w białym kolorze z granatowym skórzanym wnetrzem...

Napisano
  • Autor

Dzięki za dość obszerny opis, zwrócę uwagę na te klapki. Ja się skłaniam ku silnikowi 2.0 115KM, chce zeby to auto było w miarę bezinwestycyjne i dawało radość z otwartego dachu - osiągi mnie nie interesują akurat w przypadku tego samochodu smile.gif

No właśnie mi się to Audi podoba, ale tylko, kiedy jest seryjne, tak jak wyjechało z salony - każdy tuning skreśla dla mnie ten samochód niestety.