Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do tych co rozrząd robili w 1.8 TDCi

Featured Replies

Napisano

...w nowszych silnikach po zmianie z łańcucha na pasek... jak wyglądały Wasze rozrządy i przy jakim przebiegu ? Dogorywały czy jeszcze ok (szczególnie ten z kasetą) ?

Bo się waham czy już robić czy dobić w okolice 200kkm

I jakie koszty ?

Z tego co pamiętam 1700 - 1800?

Napisano

U mnie było 192tkm i pasek nie wyglądał najgorzej, był taki porowaty miejscami trochę jak kora, ale chyba bardziej od tego że pracuje w oleju niż mocnego zniszczenia. Części sam kupiłem, za wymianę u Zbycha 500PLN.

Pozdr

Napisano
  • Autor

> U mnie było 192tkm i pasek nie wyglądał najgorzej, był taki porowaty miejscami trochę jak kora, ale

> chyba bardziej od tego że pracuje w oleju niż mocnego zniszczenia.

Zbliżam się do 160kkm i się zastanawiam icon_rolleyes.gif

> Części sam kupiłem, za

> wymianę u Zbycha 500PLN.

> Pozdr

Łącznie z gratami ile wyniosło?

Napisano

Wiesz no Twoja fura, ryzyko zawsze jakieś jest, no ale Forda kupiłeś więc ryzykant jesteś grinser006.gif Ja miałem 192tkm na budziku, więc stwierdziłem że można by zmienić palacz.gif

U mnie ktoś wcześniej zmienił tylko ten górny pasek (po wymianie przejechał kilkanaście tysięcy), więc nie kupowałem, a za pozostałe graty dałem 960PLN (wszystko oryginał, a kaseta występuje tylko w oryginale). U Ciebie jeszcze górny pasek, jakieś 220PLN oryginał bo jest wzmacniany.

Pozdr

Napisano
  • Autor

> Wiesz no Twoja fura, ryzyko zawsze jakieś jest, no ale Forda kupiłeś więc ryzykant jesteś Ja

> miałem 192tkm na budziku, więc stwierdziłem że można by zmienić

Wiem, po za tym dbam ponadprzeciętnie o sprawność auta dlatego pytam zlosnik.gif

> U mnie ktoś wcześniej zmienił tylko ten górny pasek (po wymianie przejechał kilkanaście tysięcy),

> więc nie kupowałem, a za pozostałe graty dałem 960PLN (wszystko oryginał, a kaseta występuje

> tylko w oryginale). U Ciebie jeszcze górny pasek, jakieś 220PLN oryginał bo jest wzmacniany.

> Pozdr

ok, dzięki

Napisano

> Zbliżam się do 160kkm i się zastanawiam

> Łącznie z gratami ile wyniosło?

jak bylem ostatnio w ASO to mowili, ze jest jakas promocja na wymiane i zaproponowali mi cos ponad 900 za robocizne + czesci

ja sie zdecydowalem jeszcze na wymiane pompy wody i wtedy musialem skorzystac z innej promocji i finalnie wyszlo 1400zl

tylko, ze to bylo w 2.0d, ale nie wiem czy to moze jakos znaczaco wplynac na cene.

Napisano

> tylko, ze to bylo w 2.0d, ale nie wiem czy to moze jakos znaczaco wplynac na cene.

Oj może, pytałem z ciekawości i przy jakiejś tam promocji wyliczyli 2900 z hakiem smirk.gif Niestety w 1.8tdci jest ten szatański wynalazek w postaci kasety, w której jest pasek w oleju. Był sobie do 2007 roku bezobsługowy łańcuch to zrobili ludziom lepiej i zmienili na pasek horse.gif. Mało tego, trzeba wymienić pasek w komplecie z ślizgami i kołami zębatymi, którym nic nie dolega niewiem.gif

Dostępny tylko oryginał za +/-750PLN sciana.gif

Pozdr