Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać ?

Featured Replies

Napisano

Przymierzam się do zmiany samochodu w ciągu nadchodzących kilku miesięcy.

Interesuje mnie tylko model C4 Grand Picasso (używany).

I teraz tak: około 33k muszę przeznaczyć na rocznik 2008 benzyna (2.0 140 KM) z gazem, skrzynia półautomatyczna (tylko ten rocznik wchodzi w grę przy benzynie z gazem), przebieg 160-180kkm;

albo:

około 41-43k i można kupić rocznik 2012, diesel 1.6 eHDI 112KM, przebieg około 40-50kkm, skrzynia półautomatyczna.

jeżdże teraz dieslem, ciągnie mnie do benzyny z gazem z uwagi na szybkość nagrzewania zimą, ciszę itd itp. Czy jednak z uwagi na rocznik i przebieg zainteresować się ponownie dieslem ? Ten 1.6 to ile spali w takim C4 GP ? Co się popsuć może i ile to bedzie kosztowało ?

Kwestia różnicy w cenie przy zakupie pomijam.

Poradzicie ? 20.GIF

Napisano

> Przymierzam się do zmiany samochodu w ciągu nadchodzących kilku miesięcy.

> Interesuje mnie tylko model C4 Grand Picasso (używany).

> I teraz tak: około 33k muszę przeznaczyć na rocznik 2008 benzyna (2.0 140 KM) z gazem, skrzynia

> półautomatyczna (tylko ten rocznik wchodzi w grę przy benzynie z gazem), przebieg 160-180kkm;

> albo:

> około 41-43k i można kupić rocznik 2012, diesel 1.6 eHDI 112KM, przebieg około 40-50kkm, skrzynia

> półautomatyczna.

> jeżdże teraz dieslem, ciągnie mnie do benzyny z gazem z uwagi na szybkość nagrzewania zimą, ciszę

> itd itp. Czy jednak z uwagi na rocznik i przebieg zainteresować się ponownie dieslem ? Ten 1.6

> to ile spali w takim C4 GP ? Co się popsuć może i ile to bedzie kosztowało ?

> Kwestia różnicy w cenie przy zakupie pomijam.

> Poradzicie ?

Skąd różnica 10 tys pomiędzy benzyną 2008 rok a dieslem 2010 ? Albo ta benzyna jest taka droga, albo te diesle takie tanie, ani jedno, ani drugie mi do siebie nie pasuje.

Ja po swoich doświadczeniach brałbym PB ale bez LPG i domontował bym sam, chyba, że w grę wchodzi fabryczna instalacja. Jak diesel to tylko nowy, lub prawie nowy, śmiem wątpić czy uda się kupić 2 letniego diesla z przebiegiem 40 tys kilometrów.

Napisano
  • Autor

Pepcio diesel jest z 2012 roku

Benzyna z fabrycznym LPG albo benzyna + dokładane już po zakupie LPG (to akurat mało istotne)

Czy 2-letni diesle nie jest 'prawie nowy' ? Wg mnie jest wink.gif

Napisano

> Skąd różnica 10 tys pomiędzy benzyną 2008 rok a dieslem 2010 ? Albo ta benzyna jest taka droga,

> albo te diesle takie tanie, ani jedno, ani drugie mi do siebie nie pasuje.

> Ja po swoich doświadczeniach brałbym PB ale bez LPG i domontował bym sam, chyba, że w grę wchodzi

> fabryczna instalacja. Jak diesel to tylko nowy, lub prawie nowy, śmiem wątpić czy uda się

> kupić 2 letniego diesla z przebiegiem 40 tys kilometrów.

Też widzę niedorzeczność w tej rozbieżności.

Rok temu kupiłem we F 3 letniego Diesela z udokumentowanym przebiegiem 140000km smile.gif bezwypadkowego, po leasingowego (wszystko na czas robione) exclusive, i wyniósł mnie w PL ponad 45000 zł. Nadal uważam że było warto, że to była okazja smile.gif