Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kontrolka od immo...

Featured Replies

Napisano

żona ma miała dziś nieprzyjemność ujrzeć na desce kontrolkę immo i panda nie odpaliła.

Kluczyk scyzoryk, central śmiga a panda nie pali, immo nie gaśnie.

Wkładam drugi kluczyk zwykły niebieski (nie scyzoryk) i panda odpala, immo gaśnie.

Bateria do wymiany czy coś poważniejszego się zaczyna psuć? hmm.gif

chociaż gdyby bateria to chyba i central by kulał? hmm.gif

Napisano

> żona ma miała dziś nieprzyjemność ujrzeć na desce kontrolkę immo i panda nie odpaliła.

> Kluczyk scyzoryk, central śmiga a panda nie pali, immo nie gaśnie.

> Wkładam drugi kluczyk zwykły niebieski (nie scyzoryk) i panda odpala, immo gaśnie.

> Bateria do wymiany czy coś poważniejszego się zaczyna psuć?

> chociaż gdyby bateria to chyba i central by kulał?

u mnie zakończyło się dorabianiem kluczyka frown.gif

wcześniej były próby reanimacji antenki IMO w kluczyku, ale na wiele się nie zdały..

brak baterii brak centralnego zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie zakończyło się dorabianiem kluczyka

wiela to kosztowało?

> wcześniej były próby reanimacji antenki IMO w kluczyku, ale na wiele się nie zdały..

> brak baterii brak centralnego

u mnie dzisiaj się pojawiły problemy z alarmem dokładanym w ASO... angryfire.gif

nie chciał odblokować odcięcia zapłonu, dziwnym trafem zaczął w ogóle działać alarm zlosnik.gif

coś ewidentnie z nim jest nie tak...

Napisano

> Przecież w kluczyku nie ma żadnej antenki.

w pandzie jest code2 lutowane do plytki alarmu. Koles w zakladzie cos poprawil nazwal to antenka i przez dwa dni dzialalo ;-)

Napisano

> wiela to kosztowało?

po wielu poszukiwaniach po roznych magikach udalem sie do ambasady (aso zlosnik.gif ) i zrobili bez szemrania za mniej 500 wyszlo tylko kluczyk czarny a byl niebieski

> u mnie dzisiaj się pojawiły problemy z alarmem dokładanym w ASO...

> nie chciał odblokować odcięcia zapłonu, dziwnym trafem zaczął w ogóle działać alarm

> coś ewidentnie z nim jest nie tak...

nie wiem dokladnie jak dziala alarm fabryczny ale imo chyba nie powinno sie swiecic.

Odpalanie za pomoca kodu dziala ?

Napisano

Podkleję się pod temat.

Kupiliśmy Pandę. Ma nieoryginalną stacyjkę i kluczyk. Ale najwidoczniej kluczyk jest dodany do centralki bo po przekręceniu stacyjki - kontrolka gaśnie auto odpala.

Kupiłem teraz nowy komplet wkładek z naciętym już wzorkiem. Dostałem kartę kodową. Zmieniłem wkładkę, ale po przekręceniu kluczyka auto nieodpala. Kontrolka nie gaśnie.

Jak stary kluczyk zbliżę w okolicę anteny IMMO, auto pali.

Pytanie. Jak dodać nowy kluczyk do centralki tak aby możliwe było odpalanie auta bezproblemowe?

Od razu mówię. Dłubanie pastylki odpada. Podklejanie jej w okolicy anteny odpada.

Napisano

> Pytanie. Jak dodać nowy kluczyk do centralki tak aby możliwe było odpalanie auta bezproblemowe?

> Od razu mówię. Dłubanie pastylki odpada. Podklejanie jej w okolicy anteny odpada.

MES + karta kodowa AUTA(body) nie ta co dostałeś do kluczyków wink.gif

Napisano

> MES + karta kodowa AUTA(body) nie ta co dostałeś do kluczyków

A jaki kabel potrzebuję? Zwykły ELM327 ogarnie?

Muszę sprawdzić czy mam tą kartę zlosnik.gif

Napisano

> A jaki kabel potrzebuję? Zwykły ELM327 ogarnie?

> Muszę sprawdzić czy mam tą kartę

a ten nowy komplet kluczy kupowałeś pod VIN ?

z tego co się orientowałem jak miałem problem z jednym kluczem to code2 jest prekodowane pod konkretne auto i tylko takie klucze można kodować za pomocą kompa. Pozostałe trzeba wkodować bezpośrednio do body z wyciąganiem powyższego z auta....

Napisano

> a ten nowy komplet kluczy kupowałeś pod VIN ?

> z tego co się orientowałem jak miałem problem z jednym kluczem to code2 jest prekodowane pod

> konkretne auto i tylko takie klucze można kodować za pomocą kompa. Pozostałe trzeba wkodować

> bezpośrednio do body z wyciąganiem powyższego z auta....

No właśnie nie mam pod VIN. Po prostu mam komplet nowych wkładek i kluczy razem z kartą kodową. Zamki w drzwiach, korek paliwa, klapa to pikuś. Problem jedynie pojawia się ze stacyjką gdyż tak jak pisałem. Komp nie pozwala (co jest zrozumiałe) na odpalenie auta po zmianie stacyjki i traktuje to jako próbę odpalenia "ze śrubokręta".

Dziwi mnie tylko fakt jak to poprzedni właściciel ogarnął, bo stacyjka już była wymieniana na jakąś zupełnie inną i jednak kluczyk musiał być dopisany. Teraz najchętniej wykasowałbym ten działający, a dopisał ten który kupiłem.

Wkładki zmieniam z uwagi na próbę włamania do samochodu.

Napisano

> No właśnie nie mam pod VIN. Po prostu mam komplet nowych wkładek i kluczy razem z kartą kodową.

> Zamki w drzwiach, korek paliwa, klapa to pikuś. Problem jedynie pojawia się ze stacyjką gdyż

> tak jak pisałem. Komp nie pozwala (co jest zrozumiałe) na odpalenie auta po zmianie stacyjki i

> traktuje to jako próbę odpalenia "ze śrubokręta".

> Dziwi mnie tylko fakt jak to poprzedni właściciel ogarnął, bo stacyjka już była wymieniana na jakąś

> zupełnie inną i jednak kluczyk musiał być dopisany. Teraz najchętniej wykasowałbym ten

> działający, a dopisał ten który kupiłem.

> Wkładki zmieniam z uwagi na próbę włamania do samochodu.

KLIK masz ich na miejscu odezwij się i będzie 100% jak to rozwiązać wink.gif

Napisano

> KLIK masz ich na miejscu odezwij się i będzie 100% jak to rozwiązać

Chyba nie pozostaje mi nic innego smile.gif

Ciekawe tylko ile mnie zabawa wyniesie. A tak po prostu pytam z ciekawości bo mam bardzo dobrego elektronika, ale musielibyśmy chociaż cokolwiek na ten temat wiedzieć żeby spróbować ogarnąć temat cool.gif

Napisano

> Chyba nie pozostaje mi nic innego

> Ciekawe tylko ile mnie zabawa wyniesie. A tak po prostu pytam z ciekawości bo mam bardzo dobrego

> elektronika, ale musielibyśmy chociaż cokolwiek na ten temat wiedzieć żeby spróbować ogarnąć

> temat

Obawiam sie, ze bez sprzetu nic nie zrobisz. Podjedz i pogadaj potwierdza co i jak a z ich uslug nie musisz skorzystac