Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prąd ładowania słabnie po włączaniu odbiorników.

Featured Replies

Napisano

Jaka może być przyczyna takiej sytuacji. Zapalam auto, napięcie 14,2V, zapalam światła spada do 13,7V, dmuchawka na max spada do 13,3V, ogrzewanie tylnej szyby 13V, nacisnę na stopa 12,7V. Gdzie szukać przyczyny??

Napisano

Jak pod obciazeniem spada juz ponizej 13V to do regeneracji alternator sie nadaje

Napisano
  • Autor

No właśnie, pół roku temu był u elektromechanika, który stwierdził, że wszystko sprawne 100%, a dałem go dlatego, bo zamontowałem klime i teraz mi się płakać chce jak mam go wyciągać.

edit:

Czy alternator od spi i mpi to to samo?

Napisano
  • Autor

denso 65A, nawet zdjęcia tera nie zrobię bo jest tak zabudowany.

Napisano

sprawdz masy, przeczysc styki altka i wiekszych zbiorowych mas.

U mnie byly takie same cyrki. Nowy latek nic nie dal. Powymienialem sporo przewodow i wszystko czyscilem. Pomoglo.

Napisano
  • Autor

Poczyściłem masy, i sprawdzałem napięcie na altku pod obciążeniem, i to samo co na klemach. Wychodzi na to, że altek do wymiany. Kupiłbym 90A z mpi, bo takie są na allegro, ale nie wiem czy podpasuje niewiem.gif

Napisano

Trzeba patrzeć na mocowania i kółko.

Napisano
  • Autor

Same altki wyglądają inaczej, więc trzeba by było mieć obydwa i porównać. Kurde bela, co za guano.

Napisano
  • Autor

> Trzeba patrzeć na mocowania i kółko.

Nie pasuje alternator z mpi do spi. Jaki ktoś widział najmocniejszy altek do sejka spi? Bo 90a nie znalazłem wogóle, wszystkie 45, 55 czy 65A

Napisano

> Nie pasuje alternator z mpi do spi. Jaki ktoś widział najmocniejszy altek do sejka spi? Bo 90a nie

> znalazłem wogóle, wszystkie 45, 55 czy 65A

co znaczy nie pasuje ? mocowanie do bloku nie pasuje ? Nie jest potrzebne, wystarczy przykrecic na dwoch czolowych srubach.

Napisano
  • Autor

> co znaczy nie pasuje ? mocowanie do bloku nie pasuje ? Nie jest potrzebne, wystarczy przykrecic

> na dwoch czolowych srubach.

Kolega z seicento.pl nie ma klimy, i kupił zamiast altka z wiatrakiem ten z mpi, i w warsztacie mu powiedzieli, że nie pasuje. I bądź tu mądry.

Napisano

> Kolega z seicento.pl nie ma klimy, i kupił zamiast altka z wiatrakiem ten z mpi, i w warsztacie mu

> powiedzieli, że nie pasuje. I bądź tu mądry.

pasuje. Ja w swoim bylym MPI mialem oryginalny altem a potem kupilem SPI. Trzeba bylo zmienic delikatnie odsadzenie kola pasowego ale wsio pasuje