Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pochylenie prawego przedniego koła górą do wewnątrz

Featured Replies

Napisano

Witam, po wymianie sprzęgła nadszedł czas na zajęcie się kolejną sprawą. Od jakiegoś czasu, czy to na zimówkach czy to na letnich kołach, Stilo zaczęło mocno ciągnąć w lewą stronę. Podejrzewałem krzywą tylną belkę, ale na geometrii okazało się, że belka jest prosta. Wyszło jednak coś innego. Okazało się, że prawe przednie koło jest zbyt mocno pochylone górą do wewnątrz. I faktycznie jakby tak się temu przypatrzeć to lewe koła stoją idealnie. Natomiast prawe przednie już odbiega od tylnego prawego. Diagnosta podejrzewa skrzywienie amortyzatora...Jakie jeszcze mogą być przyczyny, takiego pochylenia koła? Proszę o radę...

Pozdrawiam, Adam

Napisano

Na górze amorek jest trzymany poduszką może ona krzywa grinser006.gif

Napisano

pomyslow na takie wykrzywienie moze byc milion.

pierwsza z brzegu : zbyt dlugi wahacz ktorego to akuratnie mial pod reka pan henio. Dolem szeroko to gora sie zlazla...

Napisano

Na 99% jest to skrzywienie amortyzatora lub skrzywienie zwrotnicy! Sam przerabiałem ten temat, przeszło przez milion mechaników i zaliczyło wahaczy i amorków... na koniec okazało się ze zwrotnica skrzywiona, po wymianie wróciło do pionu. Odkręć koło i będzie widać czy amorek skrzywiony czy nie, jeśli nie to wymieniaj w ciemno zwrotnicę, używka to 90-120zł, wymiana prosta. Na mojej po zdemontowaniu na oko było widać skrzywienie (krzywi się ucho do którego przykręca się amorek).

Napisano
  • Autor

Okazało się, że mam felgi do prostowania. Najbardziej krzywa była ta z przodu z prawej strony właśnie...dodatkowo założyłem nowe opony, a tą najbardziej krzywą felgę dałem na tył i póki co auto jedzie prosto...zobaczę czy za jakiś czas zacznie znowu ściągać, jeśli tak to biorę się za zawieszenie