Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym doświetlić kuchnię?

Featured Replies

Napisano

Jest sobie taki blat w kuchni, który w dzień jest oświetlony aż nadto, bo znajduje się pod oknem.

287673379-kuchnia.jpg

Jednak w nocy jest na nim zdecydowanie za mało światła. Jak byście to doświetlili?

Na suficie jest lampa główna, pod szafkami jest listwa diodowa, daje dużo światła, ale co zrobić z tym blatem?

Do szczytu wnęki okiennej jest daleko...

post-17649-14352523966415_thumb.jpg

Napisano

...

> Do szczytu wnęki okiennej jest daleko...

Żaden problem ze trzy lampki GU10 z kątem 20-30st nad oknem i po sprawie.

Tego typu np:

lampa-kinkiet-arkon-1x50w-gu10-91-73900-candellux.jpg

Napisano

> Jest sobie taki blat w kuchni, który w dzień jest oświetlony aż nadto, bo znajduje się pod oknem.

> Jednak w nocy jest na nim zdecydowanie za mało światła. Jak byście to doświetlili?

> Na suficie jest lampa główna, pod szafkami jest listwa diodowa, daje dużo światła, ale co zrobić z

> tym blatem?

Ja widze, ze juz rozpaliles na nim ognisko, wiec nie powinno byc problemu z doswietleniem. Moze malo suche drewno? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ja widze, ze juz rozpaliles na nim ognisko, wiec nie powinno byc problemu z doswietleniem. Moze

> malo suche drewno?

Błędna interpretacja... żółte to światło listwy diodowej pod szafkami. Ciemno jest na blacie na wprost

Napisano

> Jest sobie taki blat w kuchni, który w dzień jest oświetlony aż nadto,

> Jednak w nocy jest na nim zdecydowanie za mało światła. Jak byście to doświetlili?

> co zrobić z tym blatem?

Szafki wiszące dolegają bokiem do ściany z oknem?

Możesz postawić na blacie np. taką lampę biurkową.

Jeśli Ci to nie odpowiada, to pozostaje Ci jakieś ramię uchylno/wahliwe/obrotowe, zależnie od miejsca zamocowania.

Na szafce wiszącej to raczej obrotowe - oś obrotu w pionie, listwa niczym ramię żurawia.

Pod szafką - to chyba tak samo, jak na górze, natomiast jeśli jest miejsce miedzy szafką, a ścianą, to tam możesz dać ramię uchylne, ew. wysuwane, np. odpowiednio długa prowadnica teleskopowa do szuflady.

Napisano

> Jest sobie taki blat w kuchni, który w dzień jest oświetlony aż nadto, bo znajduje się pod oknem.

> Na suficie jest lampa główna, pod szafkami jest listwa diodowa, daje dużo światła, ale co zrobić z

> tym blatem?

taśma led w korytku i masz spokój z oświetleniem. Miałem to samo i po wymianie okien zrobiłem na całą szerokość okna pasek ciepły o mocy około 27W, jak odpalę to mam w nocy jak w dzień w połowie kuchni hehe.gifok.gif