Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniki w BMW e60?

Featured Replies

Napisano

wiytam

mam w sumie proste pytanie, a nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi:

które silniki w bmw e60 dobrze znoszą LPG, a raczej które nie mają wtrysku bezpośredniego? czy auta po FL, czyli po 2007r nadają się do zagazowania?

Napisano

> wiytam

> mam w sumie proste pytanie, a nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi:

> które silniki w bmw e60 dobrze znoszą LPG, a raczej które nie mają wtrysku bezpośredniego? czy auta

> po FL, czyli po 2007r nadają się do zagazowania?

Kilka dni temu robiliśmy taką e60 z silnikiem 2.0 ale z przed liftingu bo z roku 2003.

Normalny silnik , taki sam jak w starszych budach , żadnych wydumek , montaż przebiegł bez problemów , auto wróciło do niemiec smile.gif

Napisano
  • Autor

> Kilka dni temu robiliśmy taką e60 z silnikiem 2.0 ale z przed liftingu bo z roku 2003.

> Normalny silnik , taki sam jak w starszych budach , żadnych wydumek , montaż przebiegł bez

> problemów , auto wróciło do niemiec

2,0 to troszke za malo do tego auta. Ja bym chcial 3.0, najlepiej po FL, bo ma lepsza skrzynie I kilka pierdolek poprawili.

jak bym sie zdecydowal na starsze auto to moze pokusilbym sie na 550i. Tam na pewne nie ma problemu z gazem

Napisano

> 2,0 to troszke za malo do tego auta. Ja bym chcial 3.0, najlepiej po FL, bo ma lepsza skrzynie I

> kilka pierdolek poprawili.

> jak bym sie zdecydowal na starsze auto to moze pokusilbym sie na 550i. Tam na pewne nie ma problemu

> z gazem

po FL jest chyba bezposredni wtrysk wiec z gazu bedzie lipa

jeszcze do 200 KM ogarniesz agisem

Napisano
  • Autor

> Pośredni wtrysk. 3.5L są direct.

a jak jest oznaczone bmw 5 e60 z silnikiem 3,5, bo jakos nie pamketam takiego motoru.

Napisano

> a jak jest oznaczone bmw 5 e60 z silnikiem 3,5, bo jakos nie pamketam takiego motoru.

bo nie bylo takiego smile.gif

Napisano

> 2,0 to troszke za malo do tego auta. Ja bym chcial 3.0, najlepiej po FL, bo ma lepsza skrzynie I

> kilka pierdolek poprawili.

Napisałem co robiliśmy. Na pewno 4.0 będzie jeździć lepiej niż 3.0 smile.gif

Napisano

> a jak jest oznaczone bmw 5 e60 z silnikiem 3,5, bo jakos nie pamketam takiego motoru.

W X6 jest 3.5 direct.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Bardzo dobrze znosi gaz M54B30 (231km) wersja N54 ma juz bezposredni wtrysk i gazu nie włożysz. Odmiany V8 (N62b44) rowniez da sie zagazować. Ja mialem instalke prinsa na jednym reduktorze i działało. Podobnie rzecz się ma z silnikem o oznaczeniu 2,5l (M54b25 - 192km) rowniez da sie zagazwac (BRC Sequent lub Prins). Zwroc uwage ze byly wersje e60 z kołem dojazdowym, pelnowymiarowym i zupelnie bez wneki na kolo (runflat).

Napisano

525 radzi sobie z gazem bez problemu - ta starsza i ta nowsza tez ok.gif