Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup samochodu, a mała stłuczka.

Featured Replies

Napisano

Sytuacja nietypowa trochę, dlatego może są ludziska pracujący w TU...ale do rzeczy.

Mam do kupienia samochód, ale dość daleko, samochód jest mi znany, od rodziny. Chcę go zabrać jutro, ale dzisiaj niefortunnie został potrącony pies bernardyn, uszkodzenia to zadrapany zderzak, osłona pod silnikiem, lekko zagięta maska pod grillem i kratka w zderzaku połamana, auto jezdne w 100%.

Teraz pytanie jak odbywa się w takim wypadku likwidacja szkody? Właściciel psa jest, posiada ubezpieczenie rolnicze na budynki i na gospodarstwo rolne i na tą polisę zostało spisane oświadczenie.

Czy rzeczoznawca podjedzie do mnie na oględziny samochodu i po papiery a wypłata (naprawa) zostanie wypłacona osobie z rodziny (bo ona kierowała i było to jeszcze przed transakcją) lub bezgotówkowo ja wstawię do warsztatu?

Ma ktoś jakieś doświadczenia w temacie?

Napisano

> Sytuacja nietypowa trochę, dlatego może są ludziska pracujący w TU...ale do rzeczy.

> Mam do kupienia samochód, ale dość daleko, samochód jest mi znany, od rodziny. Chcę go zabrać

> jutro, ale dzisiaj niefortunnie został potrącony pies bernardyn, uszkodzenia to zadrapany

> zderzak, osłona pod silnikiem, lekko zagięta maska pod grillem i kratka w zderzaku połamana,

> auto jezdne w 100%.

> Teraz pytanie jak odbywa się w takim wypadku likwidacja szkody? Właściciel psa jest, posiada

> ubezpieczenie rolnicze na budynki i na gospodarstwo rolne i na tą polisę zostało spisane

> oświadczenie.

> Czy rzeczoznawca podjedzie do mnie na oględziny samochodu i po papiery a wypłata (naprawa) zostanie

> wypłacona osobie z rodziny (bo ona kierowała i było to jeszcze przed transakcją) lub

> bezgotówkowo ja wstawię do warsztatu?

> Ma ktoś jakieś doświadczenia w temacie?

miejsce oględzin bez znaczemie , może być u Ciebie. napisz umowę kupna z datą wczorajszą i już jesteś właścicielem, zgłaszasz szkodę "ma siebie". Najlepiej zadzwonić do ubezpieczyciela "psa". Jeśli auto ma OC w PZU to spróbuj zadzwonić do PZU - reklamują się ,że likwidują szkody swoich klientów . Likwiduję tak słuzbowo szkodę , wiem ,ze nie każdą się da. nie przejmuj się, wszystko będzie dobrze, z auta nie rezygnuj bo lepszego nie znajdziesz.

Napisano
  • Autor

> miejsce oględzin bez znaczemie , może być u Ciebie. napisz umowę kupna z datą wczorajszą i już

> jesteś właścicielem, zgłaszasz szkodę "ma siebie". Najlepiej zadzwonić do ubezpieczyciela

> "psa". Jeśli auto ma OC w PZU to spróbuj zadzwonić do PZU - reklamują się ,że likwidują

> szkody swoich klientów . Likwiduję tak słuzbowo szkodę , wiem ,ze nie każdą się da. nie

> przejmuj się, wszystko będzie dobrze, z auta nie rezygnuj bo lepszego nie znajdziesz.

Jadąc w te rejony zadzwoniła ta osoba że jest taki przypadek, oświadczenie napisane jest na nią więc umowa z dniem poprzednim nic nie zmienia, wręcz zamąci w temacie...

Napisano

> Jadąc w te rejony zadzwoniła ta osoba że jest taki przypadek, oświadczenie napisane jest na nią

> więc umowa z dniem poprzednim nic nie zmienia, wręcz zamąci w temacie...

Jaka fura?