Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autoalarm FOX - serwis

Featured Replies

Napisano

Mam drobny problem z autoalarmem fox, instalacja była robiona w 1998 roku przez poprzedniego właściciela, na rachunku nie mam podanego typu alarmu i nie potrafię go zidentyfikować. Wszystko było OK do momentu wymiany akumulatora. Od tamtej pory co jakiś czas (co dwa dni albo co miesiąc, czasami co kilka godzin samoistnie włącza się alarm. Wyłączam na chwilę, załączam i dalej wycie - muszę więc wyłączyć, a za kilka dni wszystko jest OK ale nie na długo. Poradzono mi abym odłączył aku na kilka minut -zrobiłem tak 3-krotnie i nie pomaga. Na 99% nie jest to wina jakiegoś zalania ponieważ zdarza się to również w zupełnie suchych warunkach, nie ma szans aby działały jakieś czynniki zewnętrzne - drgania czy zakłócenia.

Jedyny związek jaki widzę ja to wymiana akumulatora. Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że przy wyłączaniu alarmu mam cztery piknięcia, które meldują o zdarzeniu.

Poprosiłem o pomoc serwis foxa ewentualnie wskazanie firmy w moim mieście, która zajmuje się instalacjami Fox.

Seriws foxa zaproponował mi naprawę - mam zdemontować centralkę i przesłać im z dwoma kluczykami a oni naprawią mi to za 30-100zł. Dla mnie sprawa jest śmieszna - nie mieszkam na pustyni, żeby wysyłać im urządzenie do naprawy, o czym im napisałem. Uświadomiłem ich również, że mamy w tej chwili sporą konkurencję i za 100 mogę sobie kupić nowy alarm. Dostałem następującą odpowiedź:

Quote:

Niestety na rynku Polskim systemu posiadającego atesty wymagane przez ubezpieczycieli napewno w cenie do 100zł nie ma. W tej cenie można jedynie kupić coś Chińskiego nie akceptowanego przez zakłady ubezpieczeń. W przypadku jakiejkolwiek awarii której należy się spodziewać szybko znowu będzie Pan musiał nowy zamontować bo najbliższy

serwis w Chinach.

Odłączać nie ma sensu poprostu nie załączać alarmu pilotem i będzie wszystko OK. Aby odłączyć alarm wystarczy wypiąć z kostek centralę i syrenę. Lecz wtedy samochód nie zapali. Konieczna będzie wizyta u elektryka w celu rozblokowania układu blokady. Z przyczyn oczywistych jak to zrobić nie mogę podać.

I to tyle będę miał do czynienia z firmą fox foch.gif. Przecież kurna nie pytam jak rozbroić foxa w maybachu na moim osiedlowym parkingu! Nie muszę chyba dodawać, że obecnie mozna kupić nowe systemy za 130 zł z atestem i NORMALNYM serwisem w Polsce.

Napisano

No wiesz, to jest biznes. Też miałem Foxa w poprzednim aucie, był we Wrocławiu serwis, ale zlikwidowali. W zeszłym roku alarm poodcinał mi wszystkie obwody. Zagaiłem do nich i dostałem tą sama informację, żeby wysłać, a oni naprawia. Wiesz, ja się tam nie dziwię im, to sa pieniądze.

Tak na szybko - Fox ma ustawianie czułości. Spróbuj popróbowac regulacji, jest (powinno) tam takie pokrętło.

Napisano
  • Autor

> No wiesz, to jest biznes. Też miałem Foxa w poprzednim aucie, był we

> Wrocławiu serwis, ale zlikwidowali. W zeszłym roku alarm

> poodcinał mi wszystkie obwody. Zagaiłem do nich i dostałem tą

> sama informację, żeby wysłać, a oni naprawia. Wiesz, ja się tam

> nie dziwię im, to sa pieniądze.

> Tak na szybko - Fox ma ustawianie czułości. Spróbuj popróbowac

> regulacji, jest (powinno) tam takie pokrętło.

Dzięki za wskazówkę, jutro pokręce... zlosnik.gif

Napisano

Sprawdź na początek wszystkie włączniki krańcowe (tzw. krańcówki) pod maską, klapą bagażnka i w drzwiach czy są czyste i alarm reaguje na nie. Może być tak, ze któryś z włączników krańcowych jest pordzewiały i nie kontakuje lub kontaktuje kiedy chce - wtdy brak i powrót masy wywoła Ci alarm. 4 piknięcia alarmu informują o jego wcześniejszej aktywnosci i o tym, że któryś z czujników zadziałał.

Potem zrób tak:

1.przy zamknietych drzwiach, masce itd. włącz alarm z pilota

2.wyłącz alarm

3. wsiądź do samochodu, zamknij drzwi i przekręc satcyjke w pozycje zapłon i wyłącz.

4. ponownie włącz alarm i wyłacz )teraz powinny być dwa pikniecia gdyż alarm jest "zresetowany") - jeśli nic to nie da to znaczy że jakiś czujnik wciąż daje złe sygnały: krańcówka, wstrząsówka lub ultradźwięki (centralka może być zawilgocona i daje takie efekty)

Powodzenia

Napisano
  • Autor

> Sprawdź na początek wszystkie włączniki krańcowe (tzw. krańcówki) pod (...)

Serdeczne dzięki za wskazówki. Jutro będę działał i dam znać jakie są efekty. Przypomniała mi się jedna rzecz - przy wymianie akumulatora zauważyłem, że czujnik maski chodzi ciężko i zacina się. Potraktowałem go wtedy wd40 - może teraz chodzi za luźno niewiem.gif

Napisano

Ja miałem foxa w aucie od 97r i rok temu zaczoł nawalac,podobne objawy jak u ciebie.Szwagier zakłada alarmy od 10lat i powiedział mi ze nie opłaca sie naprawiac.Kupił mi nowy alarm po zniszkach i zamontował za darmo wiec duzo mnie to nie kosztowalo.

Napisano

> Serdeczne dzięki za wskazówki. Jutro będę działał i dam znać jakie są

> efekty. Przypomniała mi się jedna rzecz - przy wymianie

> akumulatora zauważyłem, że czujnik maski chodzi ciężko i zacina

> się. Potraktowałem go wtedy wd40 - może teraz chodzi za luźno

WD-40 nie nadaje się do odrdzewiania krańcówek ponieważ po pewnym czasie zaczyna "przewodzić" i potem alarm wariuje (najlepiej użyć KontakSpray'u) - sprawdź tak jak pisałem a tę krańcówke pod maską warto wymienić bo to koszt ok 3zł wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.