Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uciekające powietrze z opon

Featured Replies

Napisano

Ku przestrodze.

Dwa tygodnie temu pojechałem w Polskę na narty. Zrobiłem prawie 700 km. Na miejscu zorientowałem się, że mam mało powietrza w tylnej oponie (a sprawdzałem ciśnienie przed wyjazdem). Okazało się, że ciśnienie zeszło poniżej 1 confused.gif. Nigdy wcześniej nie miałem czegoś takiego. Na stacji dopompowałem. Pomyślałem, ze w trasie oponka się rozwaliła. Postanowiłem ja obserwować. Przez tydzień zeszło 0,5. Uzupełniłem i do domu. W trasie trzy razy kontrolowałem i raz musiałem dopurtać. W na następny dzień po powrocie sprawdziłem ciśnienie w każdej oponie i 3 były ok, a moja ulubiona miała brak 0,3. Na następny dzień ciśnienie było już mniejsze o 0,3 w dwóch oponach. Kompletnie się pogubiłem niewiem.gif. Stwierdziłem, że nie ma siły czas wybrać się do fachowców. Fachowiec najpierw prysnął płynem do mycia okien w wentyle i okazało się, że w dwóch kołach ucieka mi powietrze przez wentyle (a dokładniej - przez te małe wkładki do wentyli, które się wkręca w środek). Wymienili mi te wkładki za 5 zeta i po krzyku 270635636-JUMP2.gif.

Okazuje się, że po użyciu kompresora należy sprawdzać, czy z wentylów nie ucieka powietrze. Pytałem znajomych i nikt tego nie robi poza jedną osobą. Chłop zawsze sprawdza "na ślinę". Ja nigdy tego nie robiłem, wydawało mi się to bez sensu, ale teraz nie ma bata... szkoda opon.

Co Wy na to? Ciekawi mnie, czy zawsze po dopompowaniu sprawdzacie wentyle. Może to jest tak oczywiste, że ja się z księżyca urwałem nigdy tego nie robiąc?

Napisano

> Co Wy na to? Ciekawi mnie, czy zawsze po dopompowaniu sprawdzacie

> wentyle. Może to jest tak oczywiste, że ja się z księżyca

> urwałem nigdy tego nie robiąc?

Ja zawsze staram się sprawdzać bo mam jush taki nawyk z dzieciństwa jak w rowerze koła pompowałem to zawsze troche śliny na palec i na wentylek biglaugh.gif

Napisano
zlosnik.gif ja zawsze 270751858-jezyk.gif na paluszek cyk na wentylek -sprawdzam czy nie ucieka jak spineyes.gif jak jest dobrze to powietrzem z kompresora slinke usuwam i gitt smirk.gif Nie no trzeba sprawdzać bo czasem wentyl nie jest uszkodzony tylko sie wiesza poprostu od kompresora i trzeba go ruszyć tuk.gif
Napisano

Ja także zawsze po pompowaniu sprawdzam wentyle.

Ale sprawdź też w kapturku na wenytyl jest taka gumka. Kiedyś jeszcze w maluchu mi się lekko przekręciła i jak zakreciłem z góry wentyl to naciskał mi na ten dinks grinser006.gif w wentylu i pomaluku też mi uciekało. Na tych mrozach wszystko się może zdarzyć.

Napisano

> Ja zawsze staram się sprawdzać bo mam jush taki nawyk z dzieciństwa

> jak w rowerze koła pompowałem to zawsze troche śliny na palec i

> na wentylek

sama prawde kolega pisze brawo.gif

PS

w socjaliźmie były wentyle rowerowe na gumke i czasem z nich uciekało powietrze i trzeba było sprawdzać na slinke zlosnik.gif

Chciało sie jeździć na wigrówce trzeba było ślinić wentyle hehe.gif

Napisano

ja tam tez zawsze sprawdzam na slinke a to wszystko przez nawyk z roweru biglaugh.gif

Napisano

> Co Wy na to? Ciekawi mnie, czy zawsze po dopompowaniu sprawdzacie

> Może to jest tak oczywiste, że ja się z księżyca

> urwałem nigdy tego nie robiąc?

zlosnik.gifŚlinka jest dobra na wszystko zlosnik.gif

Swoją drogą miałem podobny problem z przednim kołem. Powietrze schodziło na postoju, ale nie zawsze... Z czasem odkryłem prawidłowość mającą na to wpływ... Puszczało między oponą a felgą i zależało od pozycji w jakiej stało koło... spineyes.gif

Napisano

ja mam to samo co poprzednicy, slinka, paluszek wink.gif

kilka razy juz mnie to uratwalo przed kapciuszkiem, tyle ze w motocyklu a nie w samochodzie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.