Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Seata Leona I 1.6 16V 105KM

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich nosze sie z zakupem auta jak w temacie i mam kilka pytań odnośnie silnika 1.6 16v 105KM:

1. Popychacze hydrauliczne, czy trzeba bawic sie w ustawianie luzu zaworowego?

2. jak znosi wspołprace z LPG?

3. w internecie piszą również o problemach ze skrzynią prawda czy mity?

4.Spalanie?

Pozdrawiam

Napisano

powiedz no, czy poświęciłeś choćby jedną minisekundę na sprawdzenie opcji szukaj, albo googla? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> powiedz no, czy poświęciłeś choćby jedną minisekundę na sprawdzenie opcji szukaj, albo googla?

googlam od 2 tygodni i sa tam tak skrajne opinie i informacje ze liczyłem na szybką i prawdziwa odpowiedz na odpowiednim forum

Napisano

> googlam od 2 tygodni i sa tam tak skrajne opinie i informacje ze liczyłem na szybką i prawdziwa

> odpowiedz na odpowiednim forum

Skrajne opinie o LPG do VWowskiego 1.6 znanego od czasów golfa mk2, tak? cfaniaczek.gif

Co więcej na forum seata leona masz cały dział LPG, gdzie się wszyscy przerzucają nazwami instalek i ciężko znaleźć auto z tym silnikiem bez gazu - bo właśnie pod gaz te silniki wszyscy kupują...

Napisano

> Skrajne opinie o LPG do VWowskiego 1.6 znanego od czasów golfa mk2, tak?

> Co więcej na forum seata leona masz cały dział LPG, gdzie się wszyscy przerzucają nazwami instalek

> i ciężko znaleźć auto z tym silnikiem bez gazu - bo właśnie pod gaz te silniki wszyscy

a gdzie taki silnik byl w golfie 2??

w 3 byl podobny ale 8 zaworowy podobny tzn blok podobny

tak samo z 1,9 tdi sa dwa rodzaje tych na pompie , stary typ z pompa wody napedzana paskiem osprzetu i nowsze z pompa w rozrzadzie

Napisano

Gazuje sie dosc dobrze, rozrzad na dwoch paskach, ale bardzo prosty.

przed montazem gazu wyczscic przepustnice i bedzie ok.

jedyna wada to brak mocy i odma zamarzajaca

Napisano
  • Autor

> Gazuje sie dosc dobrze, rozrzad na dwoch paskach, ale bardzo prosty.

> przed montazem gazu wyczscic przepustnice i bedzie ok.

> jedyna wada to brak mocy i odma zamarzajaca

I to jest opinia i odpowiedz o ktora mi chodziło smile.gif

Dzieki

P.s. za odpowiedzi nie wnoszace nic do dyskusji tez dzieki

Napisano

Użytkuje od ponad 3 lat (od przebiegu 80- do 133 tys. km.)

Nie mam podtlenku LPG.

Przez ten okres zero problemów- poza padniętą cewką zapłonową.

Wymieniałem tylko olej/ filtry , klocki/ tarcze.

Wbrew temu co często można wyczytać od przeglądu do przeglądu nie dolewam grama oleju.

Problemy z odmą , czy przepustnicą póki co nie znane.

Z tego co wiem problem ze skrzyniami występował w autach do 2002r. produkcji- problemem były słabej jakości nity.

Spalanie miasto ok. 8,5 - 9,5 L.

trasa ok. 7 - 7,5 L.

Dane przy normalnej jeżdzie (Warszawa)

Przed zakupem sprawdź czy podłoga jest sucha, niestety lubią przeciekac drzwi , natomiast problem jest łatwy do usuniecia.

Najczęstszą bolączką są chyba mikrostyki w zamkach (problem z podświetleniem wnętrza, oraz zamykaniem/ otwieraniem drzwi z pilota).

Napisano

> Skrajne opinie o LPG do VWowskiego 1.6 znanego od czasów golfa mk2, tak?

> Co więcej na forum seata leona masz cały dział LPG, gdzie się wszyscy przerzucają nazwami instalek

> i ciężko znaleźć auto z tym silnikiem bez gazu - bo właśnie pod gaz te silniki wszyscy

> kupują...

to nie jest już ten sam silnik .... i aby dzialal z lpg instalka musi być bardzo dobrze wystrojona

z wad to klekocze jak stary zajechany silnik, tak samo jak 1.4 16v i nie ma na to lekarstwa.

Napisano

> Przed zakupem sprawdź czy podłoga jest sucha, niestety lubią przeciekac drzwi , natomiast problem

> jest łatwy do usuniecia.

Mam podobny problem, czy kolega podpowie jak sobie z tym poradzić? Będe wdzięczny 20.GIF

Napisano

> Mam podobny problem, czy kolega podpowie jak sobie z tym poradzić? Będe wdzięczny

Trzeba uszczelnic blachy w drzwiach, tzn zdjac boczek odkrecic blache i dac mase uszczelniajaca

Napisano

> Trzeba uszczelnic blachy w drzwiach, tzn zdjac boczek odkrecic blache i dac mase uszczelniajaca

A jak leci głosnikiem bo to 99% przypadków ? Masa uszcelniajaca i bawic sie z tym za kazdym razem jak trzeba cos naprawić w drzwiach np krancówka w zamku lub jak linka pęknie zlosnik.gif Trzeba miedzy blache a mechanizm szyb dac folie wieksza niz blacha o jakies 5 cm.