Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

błędy i kontrola trakcji

Featured Replies

Napisano

Witam

wczoraj zapalił się check, błędy to P0170, P0140 i P1555, Auto śmigało znakomicie z tymi błędami, jechałem autostradą około 150 , 160 km/h i nic się nie działo. Po skasowaniu błędów dzisiaj w trakcie jazy do pracy zapaliła się kontrolka kontroli trakcji (trójkąt z autkiem w poślizgu)i zgasła dopiero po zgaszeniu silnika, błędów nie wywaliło, silnik działał prawidłowo nie wchodził w tryb awaryjny po ponownym odpaleniu i przejechaniu krótkiego odcinka kontrolka na razie się nie zapaliła. Co może sugerować taka sekwencja błędów i kontrolka trakcji. Auto zagazowane. Mam jechać niedługo do gazowników na przegląd, mam im coś zasugerować czy to błąd w elektryce lub mechanice auta?

Silnik to Z18XE

Napisano

Może być przez gaz ale błąd P0140 może świadczyć o tym że sonda po prostu Ci nie łączy na wtyczce lub jest juz K.O. .Sprawdź najpierw połączenia we wtyczce..

0170-Nieprawidłowy skład mieszanki-mieszanka za uboga lub za bogata.

co do asr/esp > sprawdz czy nie swieci ci sie caly czas stop, u mnie we fiacie tak bylo tzn,,, jechalem na stopie nawet o tym nie wiedzac i asr/esp zolty trojkacik zaswiecil sie podczas jazdy,,, pomoglo podgiecie blaszki ktora dociska czujnik hamulca grinser006.gif

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Z tą sondą możesz mieć rację bo już z nią były kłopoty nie stykała na jednym kabelku i gość ją lutował jakimś specjalnym lutem i może zaczyna co jakiś czas źle kontaktować. Co do świateł stopu to w tej chwili jest OK to znaczy świecą wtedy kiedy muszą, kontrolka kontroli trakcji już się więcej nie zaświeciła (na razie smile.gif), być może coś ją omamiło bo nie zostawiła żadnego błędu w pamięci ECU